Trabzonspor takımından bahsediyorum, yahu o kadar sakatı var, sakatlıktan yeni çıkan oyuncuları var, Afrika Uluslar Kupası maçlarına giden oyuncuları var, kaliteli yeni transferde yaptılar, kadroda yoklar ve buna rağmen sanki hiç eksik değilmişler gibi oynadılar, aksine çoğaldılar Malatya maçında…
Malatyaspor’un da çok eksikleri vardı ama Trabzonspor gibi bir takımın karşısında bırakın çoğalmayı, kalesine gitmekte bile çok zorlandılar. Gerçi Trabzonspor buna izin vermedi. Maça öyle istekli, tempolu ve arzulu başladılar ki, Malatya’nın aklını başından aldılar. Bir ara Trabzonspor o kadar çok korner atışı kullandı ki, inanın bizler saymayı bıraktık. Hatta, yakaladıkları pozisyonları gole çevirebilseydiler ilk yarıda gol rekoru bile kırabilirdiler. 
Bilenler bilir, ben Nwakaeme hayranıyımdır. Sakatlıktan çıktığında bir futbolsever olarak çok sevindim. Malatya maçında yine harika oynadı. Cornelius’a attırdığı gol vardı ya jenerik güzelliğindeydi. Corneilus’da iki Malatyalının arasından o topa çaprazdan vurması ve golle sonuçlandırması büyük beceri işiydi. Bravo yani…
Kısacası, Trabzonspor kaldığı yerden devam ediyor. Ligin ikinci yarısına da müthiş başladılar. ‘arkadaşlar ben şampiyon olacağım kimse kusura bakmasın’ demeye devam ediyorlar ve bunu sonuna kadar da hak ediyorlar. Yanılıyor muyum?
Bir konuya açıklık getirmek istiyorum, kızmaca, darılmaca yok. Doğruları söylememiz gerekiyor. Başakşehir maçında Trabzonspor’un net bir penaltısı verilmedi. Herkes isyanlardaydı ve haklıydı da Trabzonspor camiası. Lakin, Malatya maçında da Peres, rakibi Karim Hafız’ın yüzüne eliyle gereksiz bir şekilde vurdu, hakem Fırat Aydınus devam dedi, VAR’dan da ses çıkmadı. Net kartlıktı. 
Yani, Kafalarda şu kalmasın istiyorum ben. ‘Bakın gördünüz mü, Başakşehir maçında Trabzon’un penaltısı verilmedi. Malatya maçında da bu yüzden Peres oyundan atılamadı’ Ne demek istediğimi sanırım sizler çok iyi anladınız değil mi? 
Evet biraz da Trabzonspor’un yaptığı transferler hakkında birkaç kelime yazalım.. Visca’dan Trabzonspor, Türkiye’de alınabilecek en iyi yabancı futbolcuyu kadrosun kattı. Visca inanılmaz yetenekli. Trabzonspor’a büyük katkılar sağlayacağına adım gibi eminim.  Kouassi’de Yattara’nın bir başka versiyonu.. Fil Dişi’nden kötü oyuncu çıkmaz diyorum başkada bir şey demiyorum. Polonyalı sol bek Puchacz’de renklere katılacak. Stili Novak’a benziyor. Birde stoper transferi yapılacak,.. İşte o zaman Trabzonspor bir başka takım haline dönüşecek. Bu net.
Gelelim asıl konuya, Trabzonspor, yaklaşık 37 yıldır şampiyon olamıyor (Bana göre çok kez şampiyon oldu da) Neyse… Bu sezon şampiyonluğa ulaştığında 40 yıl konuşulacak şekilde olmalı bu. Yani büyük puan farkı yapılmalı... Dünya’ya damga vurmalı diyorum. 
Trabzonspor taraftarlarının heyecandan uyumadığını çok iyi bilen bir yazar olduğum için bunları söylüyorum. Sandıktan çıkartılan bordo-mavili bayraklar, yıkandı ve ütülendi. NOKTA.
Sonuç olarak, Trabzonspor, Malatyaspor engelini de sorunsuz bir şekilde halledip şampiyonluk yolunda önemli bir eşiği daha atlamış oldu. Bu moral ve motivasyonun Trabzonspor’u daha da cesaretlendireceğine adım gibi eminim.