Çocukluk hayallerimizin kahramanı, efsaneler yaratmış, futbolda çağ açıp çağ kapatmış şehrimizin en üst düzey markası Trabzonsporumuz!

Bir kere maça gitmek için pazar günleri bir heves olurdu bizler de her mahallenin bir çocuğu vardı kadroda oynayan oynamayan.

Faroz- Pazarkapı- Arafilboyu - Sotka - Erdoğdu - Çömlekci - Yeni Mahalle - Atapark mahallelerimizden mutlaka bir futbolcumuzu kadroda görmekten gururlanırdık.

Nasılsa maç bittikten sonra mahalleye geleceklerdi onları orada çay ocağında, lokantada,pazarda alış veriş yaparken ve yahut kahvede görme şansımız, yenilirsek hesap sorma yenmişsek aferin uşaklar ne top oynadınız bugün deyip övme şansımız vardı.

Bildiğimiz şimdilerde hiç birini birebir görme iletişime şansımızın kalmadığı gerçeğidir.

 TV ekranlarında da görebilirsek ne ala!

70 li ve 80 li yılların Trabzonspor posterleri mağazalarımızın evlerimizin en güzel yerlerini süslerdi bakınca duvarlara bir gün Şenol ağabey, Kadir ağabey, Cemil ağabey ve Ali Kemal ağabey gibi olmayı isterdik. 

Çünkü onlar bizim yaşadığımız mahallenin uşaklarıydılar.

Onlarla sevindik onlarla ağladık onlarla güldük onlarla büyüdük. 

Onlarla duygularımızı ve sevinçlerimizi haykırırcasına paylaştık.

Onlar bizim çocukluk hayallerimizin kahramanlarıydılar.

Evlerimizin birer evladı gibiydiler duvarlarımıza onların posterlerini, resimlerini astık ah birde imzalı olanı bulmuşsak havamızdan geçilmez gururlanırdık.

70.li 80.li yılların jenarasyonu çok şanslıydık.  şampiyonlukların hepsini görüp yaşayan, O kupaların havaya kaldırılışını ellerimiz patlayıncasaya kadar alkışlayan nesildik biz.

Düşünün bir kere ülkenin her tarafında Trabzonspor fırtınası esiyor, şehir dışında özellikle istanbulda 61 plakanın ayrıcalığını hissettik.

Bize bakan bakışların ayrıcalığını doyumsuz bir şekilde hissetmenin mutluluğunu yaşadık.

Her ortamda farklıydık 

Ülkenin en ünlü gazinolarındaki en ünlü assolistleri bile Sahnelerinde Trabzonspordan bahsetmeden geçemezdi.

Fenomen olmuş yıllarca yüzlerce kez izlediğimiz hababam sınıfı klasiklerinde bile baş rollerdeydik.

Hayatın her alanına imzamızı atmış, gururla göğsümüzü sokaklarda gererek gezmekten bir haller olmuştuk.

Pazar günleri erkenden kalkar önce peynirli ve kıymalı için fırınlarda kuyruğa girer ondan sonra doğru avni akere bilet kuyruğuna girerdik.

O izdihamda bilet bulabilirsen ne ala bulamazsan karaborsa kuyruklarına gireceksin.

Maç öncesi tükürük köfte ekmek kuyruğuna gireceksinki maça gittiğin anlaşılsın.

Köfte ekmeği yiye yiye stada giriş kuyruğuna gireceksin ne günlerdi onlar ömrümüz ittire kalktıra kuyruklarda geçti desem abartmış sayılmam herhalde.

Bu zorlukları şikayet etmeden doyasıya yaşamış bir nesildik biz.

Kalecimiz ve kaptanımız şenol ağbinin muhteşem kurtarışlarıyla, cemil ağbinin kadir ağbinin geçilmez kale oldukları, Ali kemal ağbinin aslan yeleli saçlarıyla, fuleli koşularıyla, necmi ağbinin golleriyle biten maç sonunda evlerimize mutlu bir şekilde dönen nesildik biz.

Çok şanslıydık çooook

Teknolojik imkanlarımız bugünkü gibi değilsede o yıllar çok mutluyduk.

Gündüz saat 14.30.da oynanan maçlara girebilmek için saatlerce öncesinden stada giren ve saatlerce yağmurun karın altında maç saatini beklerken ıslanan, güneşin altında kavrulan nesildik biz.

O dönem farklıydı imkansızlıklar ve zorluklar ne kadar çok olursa olsun sonucunda başarabiliyorduk.

Yeni nesile Z kuşağı diyorlar onlar hiç bir şampiyonluk göremediler 
Ama o sene bu sene inşallah onlarda bu seneki 8.şampiyonluğumuzu doyasıya yaşayacak göreceklerdir.

Biz mahallemizim uşaklarıyla şampiyonluklar yaşadık onlarla içiçe olduk her an göz gözeydik hepsi bizim efsanelerimizdi çünkü şehrimizde yaşıyorlardı öz evlatlarımız gibiydiler zaten başarılar birlik beraberlik ve öz evlatlarımızla gelmişti.

Şimdilerde Trabzonsporumuzun sahaya on yabancıyla çıkması içimizi acıtsada elimizden bir şey gelmiyor.

Birleşmiş milletler gibiyiz vesselam.

Futbol sektör olmuş artık kontrolden çıkmış borç dağları aşmış kimin umurunda, onlarca yabancı futbolcu kadroda bizim uşaklarımız yok denecek kadar az.

Şampiyon olalım olmasınada kendi deperlerimizi ve devrimci ruhumuzu kaybetmeyelim bizim uşaklarla ilk 11 sahaya çıkacağımız günleri görebilmek dileğiyle, 8.şampiyonluğumuzu doyasıya kutlayacak günleri özlemle bekliyoruz.

Kalın sağlıcakla...