Trabzonspor aleyhine bariz hakem hataları, UEFA’dan 1 yıl men cezası, kritik sakatlıklar ve seyircisiz maçlarına rağmen ayakta dimdik durmayı becerebilmek tabi ki büyük iştir. Ama Alanyaspor ve Ankaragücü maçlarında bırakan toplam 4 puan şampiyonluk yolunda çok büyük kayıptır…

Hakem hatalarıyla başlayalım., Ankaragücü maçında da Rodriquez, Pereira’nın ayağına öyle bastı ki, maçın orta hakemi Abdülkadir Bitigen, tıpkı Alanyaspor maçında Abdülkadir Ömür’e yapılan aynı hareketi VAR’da da görmemişti! Bir örnek daha vereyim. Trabzonspor-Ankaragücü maçından.. Abdülkadir Ömür’ün neden sarı kart yediğini anlamış değilim. Faulü rakibi yapıyor, sarıyı o yiyor. Hayret yani.  Sörloth verilmeyen faulleri söylemiyorum bile. Normaldir diyoruz artık! Neredeyse her hafta sakat veren Trabzonspor’da bu kez de Abdülkadir Parmak sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine giren Bilal sadece durumu idare etti, takıma herhangi bir katkı sağladığını söylemek zor.

Her şeye rağmen Trabzonspor, dakika 3’de harika bir gol attı. Novak taç değil de sanki korner atışı kullandı. Abdülkadir Parmak’ın pasında Sörloth şık bir gol atarak takımını öne geçirdi. Bu moralle motive olan Trabzonspor sahanın hakimi gözüktü. Ankaragücü’nün yeni hoca İbrahim Üzülmez takımına galiba ‘sadece sert oynayın’ demiş. Öyle hırslıydılar ki!!. Arada Sicaryone ile buldukları mutlak gol pozisyonunu da kaleci Uğurcan Çakır süper bir refleks ile son anda kornere çeldi. Neyse, Alanya maçında olduğu gibi Trabzonspor ilk yarıda yakaladığı Sörloth ile ikinci gol fırsatını kaçırması inanılır gibi değildi. Sörloth bu sıra bunları yapmayı başladı.

Nwakaeme ya da Sosa’nın yokluğunda görev alan Guilherme’den bahsetmek istiyorum. Acayip dengesiz oynuyor. Heran takımını yalnız bırakacak havası var. Kendisine verilen 11 şansını bana göre iyi değerlendirmiyor, böyle giderse seneye kalır mı bilmem!. Sosa’dan bahsedelim. Uzun bir sakatlıktan çıktığı için verimli olduğunu söyleyemeyiz ama sahada olması bile rakipleri korku veriyor. Yanılıyor muyum? Pereira Trabzonspor takımının yüksek tecrübelisi ama sarı kart sınırında olmasına karşın, yediği kart gereksizdi. Hatta bir de penaltıya neden oldu. Cezalı oldu, Galatasaray maçında yok. Ekuban’da yok, sakat. Nwakaeme’de şüpheli. Abdulkadir Parmak’da öyle… 

Penaltı pozisyonu ile ilgili de söyleyeceklerimiz var. İlk baktığınızda penaltı gibi gözüküyor ama pozisyon bence gridir. Nedeni şu; Ağırlaştırılmış çekime baktığımızda Rodriques ile Pereira hava topuna yükseliyor. İki futbolcunun eli havada.. Pereira topun gelişini göremediği için top elinin üzerine düşüyor. İtirazı eden Sosa da sarı kartla cezalandırılıyor. Pozisyon VAR’a bile gitmiyor. Rodriquez’de penaltı golünü atıyor 1-1 Aynı Rodriquez 80’de oyundan atıldı. Maçın sonlarına doğru ilginç bir olay daha yaşandı. Koray topa vuruyor, top rakibinin eline çarpıyor. VAR’a gidiliyor. Herkes penaltı beklerken, ofsayt kararı çıkıyor. Anlayan varsa beri gelsin diyorum başka da bir şey demiyorum.. 

Sonuç olarak Trabzonspor, Alanya ve Ankaragücü maçında puanlar kaybetti. 58 puana yükseldi. Kalan 5 maçını ne yapacak edecek kazanacak. Moralini bozmayacak. Son sözümüz kaleci Uğurcan’a olsun.