Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Türk Silâhlı Kuvvetlerimizin yaptığı "Barış Pınarı Harekâtı" uzun yıllar boyunca bölgede yapılan plânlara vurulan en büyük neşterdir. Yaratılan kimi uydurma ve sanal kokusu daha fazla olan terör örgütleriyle bölgenin demoğrafik yapısıyla oynandı. Görünürde ortaya konan demokrasi söylemi, kimse için inandırıcı olmadı ancak burnumuzun dibine kadar sokulan dost görünümlü düşmanlar gördük ki bölgedeki bütün terör unsurlarının yaratıcısı ve yaşatıcısı... Milletin gözü önünde,canlı yayınlarla terör örgütlerine ağır silah sevkiyatı yapan devletler sözüm ona aynı zamanda teröre karşılar. Senin teröristin, benim teröristim olgusunu ortaya koyan gelişmiş güçler maalesef dünya üzerindeki terörün müsebbibidir. Defaatle Ordumuz üzerinde yıpratma operasyonları yapılmış olmasına rağmen dünya bir kez daha gördü ki, görmeli ki Türk Ordusu dünyanın operasyon gücü en yüksek olan ordusudur. Gözümüze sokar gibi bir terör devleti oluşturulmak istendi ve buna daha fazla sessiz kalamazdık."

Çakıroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Gerçek anlamda milletlerin barışı ve huzuru için girilen bu operasyonda temennimiz tek bir vatan evladının burnunun dahi kanamaması. Tarafımıza tehdit unsuru olarak sunulan bir takım yaptırımlar bizim birlik ve bütünlüğümüzün yanında konu bile edilmeyecek kadar önemsizdir. Yıllardır uğurlarına mücadele ettiğimiz kimi devletlerin liderlerinin ortaya koyduğu kimliksizlik ve kişiliksizlik,tarafinı belirleme konusundaki kararsızlıkları da bizim için önemsizdir. Biliyoruz ki toplumların tavrı esastır ve birçok devlet liderinin karşı duruşuna rağmen toplumlar bizim yanımızdadır. Akıl ve insaf da bunu gerektirir. Ortada ya Türkiye'nin meşru operasyonuna saygı duymak ya da terörü meşru görmek varsa...Kimin ne dediği önemsizdir. Tek yürek, Al Bayrak altında Ordumuz ile kenetlenmiş bir şekilde bu operasyonun nihayetini , nihayetinde de bölge halkının huzurunu, ülkemize yönelen terör tehdidinin ortadan kalmasını diliyoruz."