61SAAT HABER SERVİSİ - Mecliste Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesinden çıkarılan ve imarsız olan 15 dönümlük alanda müzakere edildi. 

Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Çarşıbaşı Belediye Meclisi Üyesi ve İmar Komisyonundan Hüsnü Akkan, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin 2 etap halinde toplamda 138 hektar olduğuna dikkat çekerken projenin 9 hektara düşürüldüğünü hatırlattı. 1 Etap içinde yer alan imarsız 24 hektarlık alanda, Kentsel Dönüşümden çıkarılan 15 hektar bulunduğunu ifade eden Akkan, “Şu anda ki meclis kararımıza konu olan 15 hektarlık kısmın planını hazırlanmasına yönelik çalışmadır. Bu 14 hektarlık kısmın 1/5 bin  ölçekli nazım imar planı yapılmış. Bu meclisimizde ki karardan sonra ilçesi de 1/1000 hektarlık imar planına çalışacaktır. Dolayısıyla 14 hektarlık kısmın bu şekliyle nazım imar planı yapılmış oldu” dedi. 

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, "Burası 138 hektar. Fakat burası 2 etap. 1. Etabın 24 hektarlık olan kısmı içerisi plansızdı. Her hangi bir yapılaşma koşulları vs. belirlenmemişti. Ancak 24 hektarın haricinde ki geri kalan kısım 114 hektar zaten yaşayan plana sahip. Vatandaş orada her ne kadar Kentsel Dönüşüm Alanı içinde kalsa dahi bir İmar Planı vardı. 5 bin İmar Planı da vardı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı da vardı. Kat mülkiyeti bırakıyordu, satış yapabiliyordu. Dolayısıyla orayla plan sorunu yoktu, plansızlık durumu yoktu” diye konuştu. 

Akkan ise, "Ancak bu 24 hektar, her hangi bir planı bulunmayan alandı. Dolayısıyla biz bunu 9 hektara düşürünce yaklaşık 15 hektarlık kısmını planlamış olduk. Sadece 9 hektarlık kısmı kaldı plansız. Ortahisar Belediyesi de, bu meclisinin kararından sonra 1 / 1000’liği yapacak dolayasıyla orada ki 15 hektar normal bir imar yapılaşma koşullarına sahip olacak” dedi.