61SAAT HABER SERVİSİ

Belediyeye ait bazı hizmet binalarınında olduğu Deliklitaş’taki Sanayi sitesinin hemen yanına yapılması planlanan 24 dönüme kurulacak terminal binasının, şehrin merkezinde olması Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından olumlu olarak değerlendirildi. 
Fakat muhalefet dere yatağına terminal binası yapılmasını sert bir dille eleştirtirdi. 

DEĞİRMENDEREYİ SİLİP SÜPÜRÜR


CHP Grup Başkanı Turgay Şahin yeni terminal binasının bir belediye tarafından dere yatağına yapılmasının doğru bir karar olmadığını belirterek ‘
Bu konu çok güzel düşünülmeli, 1998’deki sel felaketinde oraları silip süpürmüştü, kömür depolarını, Trabzon Belediyesinin su kuyularını silip süpürmüştü. 
Erzurum yolunun üzerinden Değirmendere suyunun aktığını bilirim o yıllarda. Ama siz burada bir otogar  yapmayı düşünüyorsunuz. Bu günlük de bir şey değil. 
Ben bu konuda buranın ciddi bir şekilde düşünülmesini istiyorum. 

Her ne kadar Trabzonlu iseniz de yeni geldiniz bilmezsiniz o yılları. Yıllardır bu Değirmendereyi daralta daralta ne hale getirdiler. 
Bakın. Geçenlerde Araklı’da felaket oldu, can ve mal kaybı oldu. Biz bundan ders alacağımıza dere yatağında otogar yapıyoruz. Bence oradaki sanayinin da kaldırılması oranın o yatağın komple temizlenmesi lazım. 
Bunu hep konuşuyoruz ama biz konuştukça bişeler yapılıyor. Muayene istasyonu, ayakkabıcılar sitesi, ibadethane konuldu oraya. Şimdi otogar, inşallah korktuğum olmaz.  


BU YÜZDEN ŞEHİR BÜYÜYEMİYOR 
İYi Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’da konuyla ilgili söz alarak ‘Otogarı yapacak başka yer mi bulamadık, güneye gitsek olmaz mıydı, Samsun yaptı olmadı mı?
Bence yanlış bir karar. Biz sadece yarın için bir şey yapıyorsak ona söyleyecek bir şey yok. Biz coğrafyamızını bugün keşfetmedik, bazı şeyleri öngörebiliyoruz. 
Biz doğayla savaşarak değil, barışık bir şekilde yaşamalıyız. Biz Trabzon için uygun alan olarak debisi yüksek olar bir dere yatağını mı bulduk.  Çok yanlış, yarın telafisi imkansız acı olaylar yaşamayız inşallah. 
Otogarı  neden şehir içinde yapıyoruz ki, neden bu şehirden bir şeyi çıkaramıyoruz, her şeyi merkezde çözmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu şehir büyüyemiyor’ ifadelerini kullandı. 

ZORLUOĞLU YENİDEN DEĞERLENDİRİRİZ DEDİ 
Trabzon Büyükşehir Belerdiye Başkanı Murat Zorluoğlu Değirmendere bölgesinde yapılması planlanan terminal binasının sel ve taşkınlardan etkilenmeyecek tektik alt yapıda yapılabileceğini belirterek ‘Biz burada kararı alalım, ileride proje aşamasını yeniden değerlendiririz. Ama emin folun aynı hassasiyeti bizlerde taşıyoruz ve risk yaratacak bir konuya imza atmayız. Herkesin gönlü ferah olsun bu konuda. Burada alacağımız kararlarla Trabzonr’u geleceğe taşıyacağız. Evet Güney’e taşımak da bir fikir değerlendirdik ama Rize’den Giresun’dan gelen otobüsün de 15 kilometre içeri girmesi anlamsız.  
Stratejik olarak hava kara deniz ve ileride demiryolu bağlantısının geçeceği yer olarak bakıldığında bu yer bence gayet faydalı olacak’ ifadelerini kullandı.