Koronavirüs nedeniyle Türkiye'nin uçuş yasağı koyduğu ülkelerde bulunan öğrenci ve vatandaşlar yurda dönmeye devam ediyor.

Ramazan ayını Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşlar Türkiye’nin gönderdiği özel uçaklarla yurda dönerken Koronavirüs nedeniyle indikleri şehirlerde 14 gün karantinada kalıyor. Dışişleri Bakanlığının yürüttüğü çalışmayla dünya geleninde yurda dönen Türk vatandaşlarına bugün yenileri eklendi. Edinilen bilgiye göre bugün  275 kişi Makedonya’dan Türk Hava Yollarına ait uçakla Trabzon’a geldi.

Trabzon Havalimanında ki işlemlerinin ardından 175 kişi otobüslerle 14 gün karantinada kalacakları Artvin iline gönderildikleri belirtildi. Bugün akşam saatlerinde de yine Almanya’dan bir kafilenin Trabzon’a geleceği bu kişilerin ise 14 günlük karantina süresini Trabzon’da geçirecekleri kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere salgının baladığı ilk andan itibaren Trabzon Havalimanına çok sayıda bu şekide kafile inerken kimisi çevre illere kimisi de Trabzon’da ki yurtlarda 14 günlük karantina süresini dolduruyor. Karantina süresini dolduranlar daha sonra otobüslerle memleketlerine gönderiliyor. Trabzon’a dün yine Belçika’dan havayoluyla 328 kişi gelmiş, bunların 245’i gece yarısı karantina süresini geçicekleri Gümüşhane’ye gönderilmişti.