Geçen yıl şampiyonluğu kıl payı kaçıran bir takımın kadrosu bu kadar değişir mi? 

Sürekli olarak bir teknik adam deneme tahtası olmaya gerek var mı?

Transferde takımın ihtiyaç duyduğu bölgeler bu kadar netken neden bu kadar geç kalındı?

Ekonomik olarak en iyi yönetilen kulüp olan Trabzonspor’da oyuncular arası rakamsal adaletsizlik mi var?

Kafamda bu ve buna benzer birçok soru var ve zihnimi kurcalayıp duruyor, uzun zamandır bir çözüm bulamadım. Neden 95-96’dan sonra, 2003-04’den sonra ve 2010-11’den sonra kadroları dağıtıyoruz. Neden bir istikrar sağlayamıyoruz. Burada ki sorunun esas nedeni ne? Neden iyi olan şeyi bozmak bu kadar kolayken çabalamak için emek sarf etmiyoruz? 

Bence bu sorunun cevabını bulduğumuz da başarısızlığın da en önemli nedenlerinden birisini bulmuş olacağız. 

Teknik adam konusuna gelince, Eddie Newton’un yerine kendimi koyduğumda hafta başından itibaren, “Kaybedersen teknik adam değişikliği yaşanacak” dedikodularının arasında hem kendini hem takımı böyle bir maça nasıl motive edebilirsin ki?

Bence imkansız. Buna imkansız diye bakarken kendisinin de iyi işler yaptığını düşünmüyorum, kendi deyimiyle, “Doğru yoldayız” diyor ama ben ortada bırakın doğru olanı bir yol olduğunu bile düşünmüyorum. Evet ilk yarı baskı yapan, rakibe alan bırakmamaya çalışan bir takım varken ikinci yarıda rakibin hamleleri karşısında bir seyirci gibi kenarda duran bir teknik adam vardı. Neden değişiklik hakkını kullanmıyorsun, neden takımın kabullenememesine rağmen pas oyununda ısrar ediyorsun, Fenerbahçe’nin duran toplarda bu kadar iyi olduğunu bilmene rağmen neden bu konuda bir önlem alamıyorsun?

Olmuyor olmuyor. 

Transfer konusu ise başlı başına bir muamma ve belirsizlik içeriyor. Takım geçen sezondan itibaren defansif orta saha diye bağırıyor, stoper sıkıntısı bu kadar netken en son o bölgeye takviye yapılıyor.

Bir anlam vermek gerçekten güç. Artık, “Hoca defansif orta saha istemedi!” iddiaları da bir son bulmalı. Kimse sorumlu bu konuda açıklama yapmalı. 

Çok uzattığımın farkındayım ancak böyle anlamsızca kaybedilen bir maç sonrasında içimi dökmek ve bazı sorularıma cevap bulmak istiyorum.

Diyeceksiniz ki, sen gazeteci olarak bu sorularına cevap bulamıyorsan biz ne yapalım diye!

Haklınız ama sorularımızı sorduk cevaplarının da takipçisi olacağız.