Trabzonspor attığı gole kadar tek bir pozisyonu bile yoktu ama atılan o şık gol her şeyi unutturuyor insana!

Djaniny’in gölünden bahsediyorum, kendi yarattığı pozisyonda Ekuban ile yaptığı paslaşmadan başarıyla çıkmasını bilmesi ve topu estetik bir dokunuşla ağlara göndermesi ustacaydı. Djaniny attığı golden sonra da ayağı kırılan takım arkadaşı Abdülkadir Ömür’ü unutmaması da dikkat çekiciydi. Çok güzel hareketlerdi bunlar.

Trabzonspor attığı golden sonra Gençlerbirliği kalesine adeta çullandı. 44’de Nwakaeme ve 45 ‘de Flavio’nun sert şutlarını kaleci Übeyd Adıyaman son anda kornere çelmesi Trabzonspor adına büyük şansızlıktı diyebiliriz.

Gelelim maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu’na. Furman, Abdulkadir Parmak’ın ayak bileğine sert bastı, kart bile gösterilmedi. Soner, A.Parmak’ı ceza sahası içinde gole giderken net bir şekilde düşürdü, devam dedi, bana göre hem sarı karttı, hem de fauldü es geçildi. Sefa Yılmaz’da Serkan Asan’ın ayak bileğine bilerek vurdu, yine devam dendi, kartı zaten yoktu ki hakemin! Buna rağmen, Trabzonsporlu futbolcular maçı kazanma arzusu ile doluydu ve ilk yarıyı da zaten bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğün ile kapandı.

Trabzonspor, ikinci yarıya hızlı başladı. 47’de Djaniny ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Übeyd yine başarılıydı. Gençlerbirliği futbol oynamaya karar verdiği dakikalarda hareketlenir gibi oldu ama Ekuban’ın 53’de attığı o şık golle adeta ipi çekilmiş oldu. Golü anlatmadan olmaz. Nwakaeme’nin resmen milimetrik pasında Ekuban düzgün bir vuruşla kaleci Übeyd’in bacaklarının arasından topu filelere göndermesi çok temiz bir gol olarak notlara yazılabilir.

Biraz’da yeni transfer Berat Özdemir’in performansına bakalım. İlk maçında eski takımına rakip oldu. Sahadaki duruşu Sosa gibiydi. Top alışverişlerinde hatasızdı. Topu oyuna sokmada ise geç kaldığını ben görmedim. Lider özellikleri de var. Trabzonspor doğru bir transfer yapmış gibi gözüküyor. Berat, böyle devam ederse A Milli takım yolu kendisine ardına kadar açılabilir.

Parmak ve Flavio da iyi oynadılar. Özellikle Flavio’yu çok istekli gördüm. Topa faulsüz basmayı nihayet öğrenmiş. A.Ömür’ün yokluğunda forma artık onda olacağından kendisine çeki düzen vermiş halleydi. Bu sevindirici bir gelişmedir. Neyse, Trabzonspor maçı kazanmayı hak eden işler yaptı ve 90 dakika sonunda da sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu. Puanını 33’e çıkartan bordo-mavililer, yarışı sonuna kadar bırakmayacağım ve liderle olan puan farkını da mutlaka azaltacağım mesajını da vermiş oldu.

Not: Trabzonspor, mutlaka 10 numara mevkiinde oynayabilen kaliteli bir ismi renklerine katmalı. Bu konuda ciddi transfer çalışmalarının olduğunu biliyorum. Fakat devre arasında bu tür oyuncularını takımlarından koparmanız çok zordur, yönetimin de zoru başarmak için ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. NOKTA.