Ekonomide merdivenleri tek tek aşan Trabzon’da yeni hedef Gençler. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu:
 
Gelecek Gençlerin, Ellerinde Şekillenecek
 
Dünyanın teknolojik üretim (İnovasyon) devrimini yaşadığı zamandan geçiyoruz. Gerek Türkiye ve gerekse Trabzon bu yarışın gerisinde kalmaması için her kese sorumluluk düşüyor. Özelliklede gençlere.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) bu konuda yoğun bir çalışma içinde. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile “TOBB Trabzon İnovasyon ve Bioteknoloji Merkezi” kuruyor. Projenin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Projenin başında ise TTSO bulunuyor.

TTSO başkanı Hacısalihoğlu, ‘KOSGEB ve TÜBİTAK desteklerinden haberdar olunuz. Teknokentleri daha fazla kullanınız’ uyarısında bulunurken bir anlamda geleceği planlıyor.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Trabzon İnovasyon ve Bioteknoloji Merkezi projesi Türkiye’nin örnek projeleri arasında olduğunu ifade etmek gerek.

Yaklaşık 17 dönüm arazi üzerinde kurulan merkez KTÜ sınırları içindedir.  

Başkan Hacısalihoğlu, yaptıkları çalışmaların yüksek teknolojili üniversiteye doğru gittiğini söylüyor.

Hacısalihoğlu, projenin neresinde yer aldıklarını ise şöyle açıklıyor.

“Yaklaşık 5 yıl önce Trabzon Teknokent içerisinde bir eğitim merkezi kurduk. Bu merkezde, üniversitedeki ve dışarıdaki mühendislere ve öğrencilere eğitim hizmeti vermeyi planlıyoruz. Katılımcılara düşündükleri projeleri hayata geçirebilmek için Cadcam ve SNC imkânı sağlayacağız.

Eğitim tamamlayanlar üretime dönük çalışmalar yürütecekler. Bunu da Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Odamızın katkılarıyla Teknokent içerisinde ki merkezimiz takip edecek.

Vereceğimiz eğitim ile nereye, hangi pazarlara hangi ürünlerin pazarlanacağını noktasında sürekli işbirliği içinde olacağız. Danışmanlık hizmeti de sunacağız. Dünyanın gözü burada olacak. Bizler ise böyle projenin içinde yer aldığımız için kendimizi ve gençlerimizi inanın şanlı hissediyorum. Şimdi projenin başarıya ulaşması için başta gençler olmak üzere herkesten destek bekliyorum”.