İSTANBUL (AA) - Geçen yıl Türkiye'nin en yüksek ciro yapan perakende şirketleri BİM, Migros ve A101 şeklinde sıralandı.

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri" başlıklı etkinlik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte gerçekleştirilen oturumlar ve Bakan Tüfenkci'nin konuşması sonrası Capital ve Ekonomist dergilerinin Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) katkılarıyla 2016 yılı verileriyle yaptığı araştırma kapsamında "Perakendenin En Hızlıları" ödülleri sahiplerini buldu.

"Türkiye'nin Ciroya Göre En Büyük Perakende Şirketleri" kategorisinde BİM birinciliği elde ederken, Migros ikinci, A101 ise üçüncü oldu.

A101'in birinci olduğu "Türkiye'de En Çok Mağazası Olan Perakende Şirketleri" kategorisinde ikinci sırada BİM, üçüncü sırada ise Şok yer aldı.

"Türkiye'nin Metrekareye Göre En Büyük Perakende Şirketleri" ise BİM, A101 ve İstikbal şeklinde sıralandı.

Türkiye'nin Mağaza Sayısına Göre En Büyük Şirketleri ise gıdada Migros, indirim perakendede A 101, ayakkabıda FLO Mağzacılık, giyimde LC Waikiki, lüks perakende Vakko, mobilya perakendede İstikbal, yapı marketlerinde Tekzen, ev tekstilinde English Home, züccaciyede Karaca, teknolojide Teknosa, fast-foodda Tab Gıda, kişisel bakım zincirinde Gratis, kitap ve kırtasiyede D&R oldu.

"Türkiye'nin Ciroya Göre En Büyük Lüks Perakende Şirketleri" kategorisinde lider Beymen olurken, "Türkiye'nin Ciroya Göre En Büyük Yapı Market Perakende Şirketleri" kategorisinde birinciliğe Koçtaş layık görüldü.


- Yurt dışında LC Waikiki öne çıktı


"Türkiye'nin Metrekareye Göre En Büyük Ev Tekstili Perakende Şirketi" Zorlu Tekstil seçildi.

LC Waikiki, "Yurtdışında Metrekareye Göre En Büyük Perakende Şirketi" olurken, ikinci İstikbal, üçüncülüğü Koton aldı.

İstihdam yaratmada ilk 3 şirket BİM, LC Waikiki ve Migros şeklinde sıralandı.

"Türkiye'nin E-Ticarette En Büyük Perakende Şirketi" Hepsiburada olurken, Türkiye'nin En Büyük Mobil Perakende Şirketleri ise sırasıyla Getir, Bitaksi ve BiSu olarak kayıtlara geçti.

Anadolu'nun En Büyük Perakende Şirketleri'nde başı Özdilek AVM ve Tekstil çekerken, Yunus Marketleri ikinci, Adese üçüncü oldu.