BU HAFTA DOĞANLAR(19.01.2015)

İç güdüleriyle mantıkları birlikte çalışır. Yenilikler hevesli fakat, temkinli yaklaşırlar. Hataları karşısında kendilerini toparlamasını iyi bilirler. Gerilimli yönlerini baskı altında tuttukları zaman, fiziksel rahatsızlıklara yakalanırlar. Sahiplenme duyguları çok gelişmiştir. Güçlü dostlara daima ihtiyaç duyarlar. Yardım sever ve çevrelerinde yapıcı kişilerdir. Sosyal ve toplumsal olaylardan çok fazla etkilenirler. Özgürlükleri her şeyden önemlidir. Evleri düzenli ve hoştur. Renkler neşe dolu, sade ve etraf pırıl pırıldır. Doğaya ve yaşamın renkli yönlerine aşıklardır.. Hafızaları çok güçlüdür ve anılarına olan bağlılıkları yüzünden eski dostlarından asla kopamazlar... Maddi evlilik yapabilir ve sonra da mutsuz olurlar. Başkalarına ters gelen şeyler onlar için son derece doğaldır.

KADINLARI:

Egzotik ve çekici bir havaları vardır. Doğal cazibeleri sayesinde çevreleri daima kalabalıktır. üz hatları düzgün ve güzel bir fiziğe sahiptirler. Bağımsızlığına düşkün oldukları için,çevrelerinde elde edilmesi zor bir kişilik sergilerler. Yeniliklerden hoşlanırlar. Aşka aşık kişilerdir. Konuşmaları ilginç ve oyalayıcıdır. Kıskanılmaktan hoşlanmazlar.

ERKEKLERİ:

Kendilerini güven içinde hissettikleri zaman, iş potansiyelleri artar. Sürekli kendileriyle savaşları vardır. Olumsuz olaylara çok yatkın kişilerdir. Çocukluklarında bir çok sıkıntı geçirmişlerdir fakat yenilgiyi asla kabul etmezler. Moda konusunda zevkli ve seçkin bir zevki vardır.

ÇOCUKLARI:

Sessiz sakin gibi görünen, fakat bir anda ön plana çıkan çocuklardır. Ne düşündüklerini asla bilemezsiniz. Hedefleri konunda inatçı fakat, paylaşımcı değildirler. Bebekliklerinde şaşırtıcı bir şekilde zeka oyunları sergilerler. Ebeveynlerinin özel ilgilerine ihtiyaç duyarlar.

GÜNÜN KOKUSU:

Çam, odun, yosun

GÜNÜN ÇİÇEĞİ:

manolya, sarı sardunya,gül

GÜNÜN RENGİ:

Kahverengi, altın sarısı, beyaz, mavi,lacivert

 

HAFTANIN  YORUMU:

Olaylara eleştirici bir şekilde yaklaşacağız. Yaşamın görünmeyen bazı detayları gözümüze çarpacak. Bazılarımızın sorunlarına karşı destekleyici fikirlerle yardımcı olmaya çalışacağız. Paylaşım içinde olduğumuz kişilerle yeni fikirler üreteceğiz. Toplumsal hırslarımız ön plana çıkacak. Maddesel konularda iş birliği içinde olduğumuz kişilerin olumsuz davranışları ile karşılaşabiliriz.  Bilinçaltı yapılanmamız farklı seyrediyor. Mantıklı ve akılcı yaklaştığımız konularda daha başarılı adımlar atacağız. İkili ilişkilerinizde geleceğe yönelik kararlar alabilirsiniz.. Yaşamı sorguluyoruz. Toplumsal olayları yargılayacağız. Karşılıklı ilişkilerimizde anılarımız önemli olacak

 

KOÇ

Hiçbir şekilde dengeleriniz bozmak istemediğiniz için, çevrenizdeki kişiler tavırlarınızdan etkilenebilirler. İnanmadığınız şartları değiştirmek adına, olumlu çabalar harcamanız kolay bir olay değil ve olayların olumsuz yönlerini çok çabuk görebiliyorsunuz. Toplumsal yaşantınızla ilgili ihmal ettiğiniz konuların güncellik kazanması, size fazladan  sorumluluk getirecektir. Bu dönemlerde elinizdeki işlerin gelişmesiyle ilgili duraklamalar yaşayabilirsiniz. Fakat öylesine inatçısınız ki, çevresel koşullarınızı özel işlerinize yönlendirmekten çekinmiyor ve cesurca hareket ediyorsunuz. Dostlarınızın duygularını dinlemek yerine biraz da siz düşüncelerinizi paylaşmaya çalışın. Önemli aşamalardan geçtiğinizi başkalarının anlamayacağınız zannederek, kendinizi üzüyorsunuz. Hayal ettiğiniz konulara planlı bir şekilde yaklaşmak istiyorsunuz. İçsel temponuzu dengelemeli, ve olayları derinlemesine düşünmemelisiniz. Bazı duygular zaman geçtikçe  daha anlamlı oluyor. Zamanla taşlar oturacak.

BOĞA

Organizasyonlar açılışların ve davetlerin gündem kazanmasıyla yaşantımız renk kazanacak. Yakın ilişkilerinize kapalı ve çekimser bir şekilde bakıyorsunuz. Şüpheci yaklaşımlarınız yüzünden, günlük rutin işleriniz aksayabilir. Size anlatılan hiçbir şeye inanmak istemediğiniz için, dengelerinizi kullanırken, zorlanacaksınız. Çevresel faktörlerin sizin lehinize gelişmesi motivasyon açısından da sizi güçlendiriyor. Çalıştığınız alanlarda özgürce hareket edecek, girişimciliğinizi alacağınız desteklerle pekiştireceksiniz Yolculuklar gündeme gelebilir. Bu hafta bir çok ortamlara katılacak ve dikkat çekeceksiniz. Birlikte çalıştığınız kadın arkadaşlarınızın fikirleri doğrultusunda hareket etmek isteyebilirsiniz. Etkilenmeye hazırsınız. Arkadaş çevrenizde dürüstlüğünüzle tanınmanıza rağmen, düşüncelerinizi söylerken, aşırıya kaçabilirsiniz. Bazen kendinizi çevrenizden soyutlamakta fayda var. İnatçı ve yargılayıcı tavırlarınız, bazen fırsat kaybetmenize neden oluyor.

İKİZLER

İsteklerinizden ödün vermek istemiyor ve direnme gücünüzü sonuna kadar kullanıyorsunuz. Enerjinizi yaşama geçirmek istiyorsanız, yapacaklarınızı sistemli bir şekilde planlamalı ve acele etmemelisiniz. Yaratıcılığınızı toplumsal olaylarda kullanmaktan yanasınız. İnsanlar üzerinde etkiniz oldukça yüksek ve duygusal konuşmalar sergileyeceğiniz bir hafta. Güzelliklere ve özgürlüğünüze her zamankinden daha fazla özen göstereceksiniz. Zihinsel aktiviteniz ve işlek zekanız sayesinde bir takım engelleri aşacaksınız. Görüşeceğiniz kişilerin bazılarının düşünce tarzları, sizinle aynı olabilir Dürüstlük kavramını çok fazla abartıyorsunuz. Hırslı tarafınız ön plana çıkıyor. Açılımlarınız konusunda, dikkatli davranmalısınız. Bulunduğunuz konumu korumak zorundasınız. Kariyerinizle ilgili yeni açılımlar söz konusu olacak. Bu dönem garantili işlerden hoşlandığınız için, yeni başlangıçlar konusunda tereddütlü davranmak zorunda kalıyorsunuz. Sabırlı olduğunuz takdirde, sonuç olumlu  olacaktır.

YENGEÇ

Çalışma hayatınızın duygusal motivasyonunuzla eş değerde olduğu bir hafta. Etrafınızdan çabuk etkileniyor ve problemlerinizi  yaptığınız işe  aksettirebiliyorsunuz. Duygusal kırıklıklara açık bir dönemdesiniz.. Olayları abartmadan önce, içsel sesinizin sizi yönlendirmesine izin vermemelisiniz Eski dostlarınızla bir araya geleceksiniz. Geçmişte size teklif edilen bir olay, tekrar gündeme gelebilir. Önünüze farklı fırsatların çıkmasıyla süregelen ilişkileri olanlar için, sürpriz gelişmeler olabilir.  İlişkilerinin başında olanlar için, karşı tarafın ani fikir değişimlerine karşı temkinli ve  hazırlıklı olmalıdırlar. Geleneksel yapınızı zorlamadan yumuşak geçişler yapabilirsiniz. Satürn’ün  konumu, yanınızda çalışan kişilerle aranızda görüş ayrılığına neden olabilir.  Duygusal takıntılarınızdan uzak kalarak, hafta sonunu ihmal ettiğiniz  sevdiklerinize ayırabilirsiniz. Dostlarınızın bazı konularda sizin fikrinizden yararlanmak isteyecekler. Ailenizde gelişen olayları yakından takip ediyorsunuz.

ASLAN

Aktivitelerinizin engellendiğiniz görmek canınızı sıkabilir. Bazı işlerinizin dar  boğazda olduğunu görmek sizi daha güçlü kılacaktır. Derin araştırmalar içinde olmanız rağmen, günlük işlerinizi aksatmak istemiyorsunuz. Katılacağınız toplantılarda eski bir arkadaşınızın sizinle paylaşmak istediği çok şeyler olabilir. Birlikte çalıştığınız kişilerin davranış biçimlerinden hoşlanmayabilirsiniz. Bazı konularda herkesten farklı düşündüğünüz gerçek ve kendinizi ifade ederken, Çevresel koşulların sizi engellediğini görüyor ve canınız sıkılıyor. Duygusal konulu çalışmalar içinde olacak ve yaratıcılığınızı çevrenizle paylaşmak isteyeceksiniz. Çok gezerek bir konuyu araştırarak öğreniyorsunuz. Tecrübelerini sizin kadar iyi kullanan çok az insan vardır. Bildiğiniz yolda ilerlemeye devam etmelisiniz. Çevrenizin hakkınızda söylemlerine aldırmamalısınız. Farklı bir kişilik çizdiğinizi fark etmemek imkansız. Mantık yönünüzü kullanmanız gereken bir dönem..

BAŞAK

Mantıkla hareket ettiğiniz için başaramayacağınız iş yok. Duygularınızı içinizde saklamanız, her zaman size fayda sağlamıyor. Karamsar davranış biçimini seçerken; her şeyi garantiye almak isteyişiniz, küçümsenmeyecek kadar zor. Kalbi dolu olanlar, beraberliklerinde dengeli bir tempoyu yakalayacaklar. Eski olayları kafasında bitirecekler. Hatalarınızı düşünmeyin artık. Başarılı olmayı amaç haline getirdiğiniz için, zor hedefler peşindesiniz. İdeallerinizi gerçekleştirecek yollardan beklediğiniz haberlerin istekleriniz doğrultusunda gerçekleştiğini göreceksiniz. Yalnız kalmak size olumlu geliyor. Derin konular üzerinde yoğunlaşmak için, bir çok nedeniniz var. Dengelerinizi alt üst eden düşüncelerinizi beslemekten yorulmuyorsunuz. Zaman değerlerinizi iyi kullanmalısınız.. Çalışma evinizde geri gidecek olan Merkür’ün sunacağı fırsatları görmenizde yarar var. Arkadaş çevrenize duygusal tepkiler gösterebilirsiniz. Bunaldığınız anlarda, sorumluluklarınızdan kaçmak istiyor fakat sahiplenme duygunuz yüzünden, bir türlü bunu başaramıyorsunuz.

TERAZİ

Bu hafta eğlenceye ağırlık verebilirsiniz. Mutlu olduğunuz zaman işinizde daha başarılı oluyorsunuz. Sizin için duygusal tatmin çok önemli. Üstelik çevrenizle bütünleşmek sizi farklı kılıyor. Yalnızlığı sevmeyen yapınız sizi kalabalık ortamlara süreklerken, karşılaşacağınız kişilerden olumlu etkiler almanıza da, neden oluyor. Duygusal coşkularınız ve yaratıcılığınız ön planda olacak. İlişkinizi abartmak ve beslemek adına hiçbir fırsatı kaçırmayacaksınız. Bazılarınız partnerleriniz için olumlu çabalar içinde olacak belki de  sonradan vazgeçeceğiniz duygularınızı o an için yücelteceksiniz. Saçma sapan konular yüzünden birbirinizle tartışabilirsiniz. Sorunlarınızı daha sonraya ertelemelisiniz. Bu  hafta , sosyal adalet duygularınızın atağa kalkmasıyla grup toplantılarınızda haksızlıkları yerici konuşmalar yapabilirsiniz. Duygu dalgalanmaları, yaşadığınız şu günlerde, akıllıca davranmanızı öğütlüyoruz. Sevdiğiniz kişi bazı konularda sizi üzebilir.

AKREP

İçgüdülerinizin sizi yanlış yönlendirmesini istemiyorsanız, sizi bulunduğunuz ortama sürükleyen nedenlerin altını çizmelisiniz. Aşk ve sosyal yaşamınızı iç içe kurguladığınız zaman, bazı hatalar da, kendiliğinden gelişecektir. Aşkın hissi bir  çatışma olmayacağını bir türlü öğrenmek istemiyorsanız, suçu kendinizde aramalısınız. duygulu olmak size çok şey kaybettirebilir. Duygusal sorunlardan kaynaklanan takıntılarınızdan kurtulmanın zamanı geldi. Düşüncelerinizi yeniden formatlamalısınız. Çevrenizdeki kişilere iyi örnek olmak zorunda olduğunuz sizde biliyorsunuz Maddi olaylar kafanızı fazlaca meşgul ettiği sürece, kendinizle ilgili konularda odaklaşmasını bilmiyorsunuz. Amacınızı iyi belirlemelisiniz. Tempolu çalışmaya devam etmeli ve disiplinli yapınızı bozmamalısınız. Enerjinizi dağıtmak istemediğiniz için, başarı her geçen gün çok daha fazla bir şeklide size yaklaşıyor. Olumsuzluktan kurtulabilseniz, çok daha olumlu bir iş yaşamı  sizi bekliyor. İnatçı yönlerinizi ortaya çıkarmanın zamanı geldi.

YAY

Projelerinizi ertelemenize rağmen, birtakım huzursuzluklardan kurtulamıyorsunuz. Bu hafta beklemek yerine yarım kalan işlerinizi yeniden yapılandırabilirsiniz. Zeki yönlerinizin başkalarının işine yaradığını görmek sizi mutlu edebilir. Maddesel sorunlarınızın başınızı ağrıtmasını istemiyorsanız, bütçenizi duygusal kullanmamalısınız. Siz uzak hayallerin kişisi olmanıza rağmen, bazı sorunların size farklı sunulmasında belli bir mantık bekliyorsunuz. Ani değişen şartlara göre duygusal dalgalanmalar yaşayacağınız bir hafta içindesiniz. Seyahat planları yapmanız için, önünüze bazı fırsatlar gelecektir. Olayların üstesinden cesaretle gelebileceğinizi unutmamalısınız. Aklınıza güvenmenize rağmen, hatalar açık bir süreç içindesiniz. Özellikle mesleki konularda, sır saklamanız gerektiğini artık öğrenmelisiniz. Partnerinizle aranızdaki olayların çoğu parasal nedenlere dayanıyor. Duygusal konulardan çok, maddi sorunlarınızı ön plana çıkarıyor. Güven arayışı içindesiniz.

OĞLAK

Bazen sizi anlamak zorlaşabiliyor. Çevrenize yardımcı olmak istediğiniz bir hafta fakat,  sizden beklenen isteklerin fazlalığı  karşısında bocalamanız mümkün. Düşündüğünüz her şeyi ertelemenizde yarar var. Planlarınızı gizli tutmalı ve olayların  boyutları ile ilgili düşüncelerinizi kendinize saklamalısınız. Enerjinizin depolandığını görecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Kendinizi yenilemek istemenize rağmen, bazı engellerin düzelmesini beklemelisiniz. Çevrenizde kıskanıldığınızın farkında değilsiniz. Merkür geri giderken; son günlerde yaptığınız harcamaların küçük bir bilançosunu çıkarmalı ve hafta sonunda bütçenizi yeniden gözden geçirmelisiniz. Başkalarından gelen tekliflere karşı temkinli yaklaşmanızda fayda var.. Ailevi konular üzerinde odaklaşabilirsiniz. Onların duygusal problemleri sizi rahatsız edebilir. Özellikle bazı olaylardan çok fazla etkileniyorsunuz. Girişimciliğinizi ortaya çıkaracak enerji düşüklüğü yaşıyorsunuz..

KOVA

Karşı Jüpiter yakın çevre ilişkilerinize destek veriyor. Oldukça cesur ve zor işleri yardım almadan başarmak istiyorsunuz. Çalıştığınız alanlarda özgürce hareket edecek, girişimciliğinizi alacağınız desteklerle pekiştireceksiniz. Merkür burcunuzda geri giderken; geçici duygular yüzünden iş şartlarınızı zorlamamalı ve bulunduğunuz ortamın pozitif taraflarını görmelisiniz. Jüpiter sosyal ilişkilerinizde olumlu bir tablo yaratıyor. Her şeye rağmen; şans sizden yana. Küçük fırsatlar, daha büyük açılımlara neden olacaktır. Tutucu tarafınız ortaya çıkarken, olayları fazla irdeliyorsunuz. Beklediğiniz fırsatlar ayağınıza gelecek. Uzak yollarla ilgili kurduğunuz hayallerin gerçekleşmesini istiyorsanız, bazı bilgi birikimlerinizden yaralanabilirsiniz. Üstün yönleri olan kişilerden  hoşlandığınız için, görüşlerinizi sadece size performans kazandıracak nitelikteki kişilerle paylaşmaktan yanasınız.. Ortak çalışma içinde olduğunuz kişilerin size önemli katkıları olacak Risk alma konusunda acele etmemelisiniz.

BALIK

Değişken bir ruh hali içindesiniz. İmajınızla ilgili değişimler içinde olmanıza rağmen, güçlü kişiliğinizi ön planda. . Partnerinizin maddesel olanaklarınızdan siz de faydalanacaksınız. Onunla alacağınız ortak kararlar sonucunda, kazançlarınızı yeniden belirleyici strateji geliştireceksiniz. Çevrenizle bütünleşmek için hiçbir fırsatı kaçırmadığınız bir gerçek. Bu dönem, size rahatsızlık veren konulardan uzak kalmalısınız. Karşınıza çıkan her konu, daha sonra başınızı ağrıtacaktır. Onun istekleri karşısında bocalamanız mümkün. Olayların yönü, birazda sizin tavırlarınızla paralel ilerleyecek. Sınırlarınızı zorlamalısınız. Planlarınız çevrenizle paylaşmak istemediğiniz için tepki alabilirsiniz. Alınganlık yapmamanız gereken bir dönem olmasına rağmen, hayata bakış açınızdaki detaycılık, sizi istemediğiniz bir takım olayların içinde kalmanıza neden oluyor. Eski hatalarınızı artık tekrarlamamalısınız. Daha güçlü kararlar verebileceğiniz bir zaman dilimi içindesiniz.