Spor Toto Süper Lig´in 23. Haftasında Trabzonspor, Göztepe´ye konuk oldu.

Ligde inişli çıkışlı bir grafiğe sahip olan her iki takım için alınacak her puan ilaç gibi olacaktı. Trabzonspor ise deplasmandan 3 puanı evine götürmek için çaba harcadı.

İlk yarıya baktığımızda ,

Göztepe evinde devre arasına 1-0 mağlup olarak girdi. Yusuf Yazıcı´nın ceza sahasına girmesi ve Rodallega ´nın topu tamamlamasıyla gol geldi. Göztepe`ninhiçbir oyun planı yokken kırılganlık ve üretkenlilik cok sıkıntılıydı. Hiçbir oyuncu birbirini tamamlamayınca topa sahip olmakta zorlandı. Yusuf ´un kenar ortalarda ve merkezden koşu denemeleri Trabzonspor ´u daha da öne çekmesi gerekirken Trabzonspor geriye yaslandı fakat kilit paslar daha da önemliydi.

İlk yarıda pek üstünlük sağlayamasalar da Yusuf Yazıcı´nın oyunu , ne yaptığını bilerek gelen nadir atakların doğrusu olunca bordo-mavililer devre arasına önde girdi.

Sosa , bordo-mavilileri her an için pozisyona sokabilecek bir oyuncu ve sakatlık sonrası kadroda bulunması çok önemli.

İkinci yarıya baktığımızda ise ,Göztepe´nin Deniz Kadah hamlesi oldukça yerindeydi ki, penaltıyı atarak Trabzonspor´la skoru eşitledi. Her şey yeniden mi başlıyor derken, Göztepe´nin golünün 2 dakika sonrasında bordo-mavililerin Abdülkadir ´í tekrardan umut ışığını yaktı ve bordo-mavilileri 2-1 öne geçirdi. Trabzonspor, Alanya mağlubiyetiyle birlikte ligdeki şampiyonluk yarışından biraz uzak kalmış olsa da, Avrupa şansı hala devam ediyor. 

Rodallega geçen hafta hayati bir penaltı kaçırınca, bu haftaki performansını merak ediyordum. Yusuf Yazıcı´nın topunu tamamlayarak güzel bir gol attı ve kendini affettirdi diye düşünüyorum. Burak Yılmaz takımdan ayrıldıktan sonra Rodallega alternatifsiz kaldı ve önündeki bu fırsatı göz göre göre harcadığında insanlar doğal olarak bir tepki gösteriyor.Umarım bundan sonra da böyle ciddi devam eder. Dakikalar 90´ı gösterdiğinde, Göztepeli Kadu kendi kalesine attığı golle Trabzonspor´un deplasmanda 3-1 öne geçmesini sağlamış oldu.

 Kritik bir deplasmanda, yedek kulübesinin bile tam dolu olmadığı, alternatifsiz bir kadroya sahip olan bordo-mavililerde, Ünal Karaman´a sonuç ne olursa olsun yapılacak bir eleştiri zaten yok.

Trabzonspor´un, tüm eksiklerine rağmen kazanmayı hak ettiği bir maçtı ve kazandı. Bordo-mavililer Göztepe ´yi 3-1 yendi ve deplasmanda 3 maç sonra kazandı.

Alınan bu skorla birlikte  Trabzonspor 36 puanla 4. Sıradayken, Göztepe ise 25 puanla 13. Sırada yer alıyor.

Trabzonspor, Göztepe karşısında aldığı 3 puan bundan sonraki maçlar için ümitlendirdi

Fırtına bundan sonra oynayacağı maçların çoğunu alması halinde zirvede kendisine yer edinir.