Şu lanet virüs nedeniyle liglere ara verilmesinden dolayı Türk futbolu adına tavandan tavana kadar çok önemli kararlar alınmalıdır… 

Yapılacak değişikliklerin kararların adına yasa mı dersiniz anayasa mı dersiniz onu bilemem.

Başkan ve yöneticiler görev bıraksalar dahi bu anayasa bütün kulüplerde kalıcı olmalıdır… 

Bu konuda acizane bir kaç önerim olacak öncelikle şu kanayan yara olan yaşlı başlı yabancı oyuncular mezarlığına dönen Türk futbolu bu kamburdan kurtarılmalıdır.

Yaş , sayı ve performans şartı getirilmelidir.

Bundan böyle kulüpler kulübelerini tribüne çıkarılan yabancı oyuncularla doldurulmamalıdır. 

Bu uygulamalarla kulüpler ayağını yorganına göre uzatmalıdır.  

Bir zamanlar moda haline gelen Türk oyuncusunun suyu çıkmış gibi yabancı oyuncuların isimlerini Türkleştirip milli takımda oynatılmasında izin verilmemelidir. 

Takımlar alt yapısına sırtını değil yüzünü bir an önce dönmelidir ve A takımda oynayacak her futbolcu için oyuncunun kendisine ve gerekirse yönetimine ücret ödenmelidir. 

Türk futbolunu geliştirecek değiştirilecek maddeler bugün olduğu gibi bir kişiye değil ilgili tüm birimler tarafından alınmalıdır.  

Bugün yapıldığı gibi birkaç saniyelik oyuna dahil etme kepazeliğinden kurtarılıp o gencecik beyinlerin gururlarıyla artık oynanmamalıdır. 

Türk gençleri tüm Avrupa liglerinde boy gösterirken aynı performansı Türkiye 'de Trabzonspor hariç neden gösterilmiyor araştırılmalıdır.

Yılını şimdi hatırlamıyorum ama zamanın milli takım hocası Piontek ilk 11'de Trabzonlu 7 oyuncu oynatırken milli takım kadrosunun tamamı Trabzonspor 'dan oluşmalı diyordu.

İşte model böyledir marka böyledir hem üretecek hem yarışacak hem de şampiyon olacaksınız ki bu unvana sahip olasınız.

Bunun için kulüpler biri beşi değil hepsinin özenlendirilmesi gerekmektedir… 

Hakemlerin bugünkü çarpık anlayıştan arındırılıp padişahlık gibi babadan oğula geçmesine son verilmelidir.  

Ve büyük ihtiyaç duyulan spor mahkemeleri de biran önce kurulmalıdır.