61SAAT SPOR SERVİSİ

Hekimoğlu, koronavirüs ile ilgili, “Hafife alınacak bir hastalık değil. Kurallara uymamız lazım. Bu hastalıktan kurtulup en kısa sürede normal gündelik hayatımıza dönmek istiyoruz” diye konuştu.

FUTBOLDA BELİRSİZLİK VAR

Futbolda olan belirsizlik ile ilgili Hekimoğlu, “Psikoloji olarak ve sportif olarak felaket. Her ne kadar kamerada antrenman yaptırsak da sembolik kalıyor. Ancak yine de pandamı hastalığı olduğu için yapacak bir şey yok. Motivasyonu kaybettim. 11-12-13 Haziran’da seyircisiz olarak başlanması bekleniyor. Artık sonda ne çıkarsa ona razı olacağız” dedi.

GELİRLER ÇOK KISITLI

Hekimoğlu, şöyle devam etti: “2 ve 3. liglerde gelirler çok kısıtlı. Lig 2 ay uzadı. Maliyet yönetimler üzerinde olacak. Bu süreci hep birlikte atlatmamız lazım. Fedakarlık yapmadan altından çıkma şansımız yok. Biz olmasak bile Trabzonspor’un şampiyonluk olmasını istiyoruz. Lige başladığımız zaman acemisiydik ve çok yatırım yapmamıştık. İlk devre bittiğimiz zaman kendimizi Play-Off’ta bulduk ve devre arasında ciddi yatırımlar yaptık. Takım her geçen gün üstüne koyuyor. Bu durum olmasaydı hazır hale gelecektik Play-Off için. Çok kolay kolay yenilecek bir takım değiliz. En iddialı takım kimse bizim de o kadar iddiamız var.”

LİGE DAHİ KATILMAYABİLİRİZ

Hekimoğlu, “Federasyon gelir vermiyor. 2 milyon lira gelir var yıllık. Tamamen yönetim üzerinde her şey. Maliyetler değişti. İddia gelirleri 10’a katlandı ama bize aynı parayı veriyorlar. Protesto yapmamız lazım diye düşünüyorum. Önümüzdeki süreç bazı durumlara gebe gibi görünüyor. Üzerimizden kazandıkları parayı başka yerlerde harcıyorlar. Kulüpler Birliği olarak ses getirici bir eylem yapmayı düşünüyoruz. Biz Hekimoğlu olarak lige katılmamaya kadar varım bu protestoda. Bizlere iddialardan kazanılan paradan hak ettiğimiz kadar vermiyorlar” dedi.

TESİSLERE 20 MİLYON LİRA HARCADIK

Trabzon’a kazandırdığı tesisle ilgili Hekimoğlu, “Ben güzel bir kulüp yapmak istedim. Yapmak istediğim şeyi de layıkıyla yapmak isterim. Büyük firmalarla çalışıyoruz, zoru severim. Madem bu işe girdik en iyisini yapmak lazım dedik. Büyükşehir Belediyesi de bize yer gösterdi, verdi. Öyle bir yer bulunca da değerlendirdik. Ancak tesisin çok gideri var. Tesis yapımında bir hiçbir destek alamadık. 20 milyon lira civarında para harcadık ama federasyon 140 bin lira gibi bir destek verdi” ifadelerini kullandı.

GELECEKTEKİ HEDEFİ AÇIKLADI

Hekimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz 1. Lig’e çıkmak ve orada kalıcı olabilmek. Tabi bu geniş bir yelpaze. Pilot takım olamayız, olsak kurumsal bağ olmak gerek. Biz Trabzonspor’a oynatılamayan isimleri oynatalım dedik. Olmaması sebebi de biz değiliz. Bu oyuncular bizim ligde adapte olamıyorlar. Murat Cem Akpınar’ı aldık ama kafa olarak adapte olamadı. Trabzonspor’a oyuncu hazırlayabilmek istiyordum. Galatasaray’dan ses getirecek bir kaleci aldım. Diğer oyuncular adapte oluyor ama Trabzonspor’dan aldığımız oyuncular adapte olamayınca da olmuyor” dedi.