ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde ilkokul öğrencileri, "Benim seram, benim ürünüm" projesi kapsamında sebze yetiştiriyor.

Fatsa Ziraat Odası ile Dumlupınar İlkokulu tarafından ortaklaşa yürütülen proje doğrultusunda, 2. sınıf öğrencileri tarım konusunda bilinçlendirilerek, serada sebze üretimi yapıyor.

Oda Başkanı İbrahim Ethem Kibar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul öğrencileriyle birlikte projeyi gerçekleştirdikleri için gururlu olduklarını söyledi.

Öğrencilere küçük yaşta toprak sevgisinin aşılanmasının önemine dikkat çeken Kibar, böylelikle öğrencilerin ilerleyen dönemde bilinçli bir üretici olabileceğini belirtti

Kibar, projede öğrencilerin ilk ürün olarak marul yetiştirdiğini dile getirerek, "Çocuklarımız marullarını kendileri dikti, gübrelerini ve sulamalarını bizzat kendileri yaptı. Öğrencilerimiz yetiştirmiş oldukları marulların hasadını yaptı ve bunları aileleriyle birlikte afiyetle yiyecekler." dedi.

Bahar döneminde de çocuklara, evlerinin bahçelerinde dikmeleri için "kral ağacı" denilen Pavlonya fidanı hediye edeceklerini aktaran Kibar, Okul Müdürümüz Cemal Er ve velilere katkıları dolayısıyla teşekkür etti.