İstanbul Avcılar’da tankerin yaya üst geçidine çarptığı kazaya şahit olan vatandaşlar, dehşet anlarını anlattı.
Avcılar’da sıvı taşıyan tankerin çarpması sonucu çöken üstgeçit büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Dehşet anlarını anlatan görgü tanıkları, olay anını bir kez daha yaşadı. Olayı gören Bilal Yay isimli vatandaş, "Karşıda oturuyordum çay içiyordum kahvede. Baktım karşıdan tanker üst geçide vurdu. Üst geçide iki kişi vardı. Adamların ikisi de aşağı düştü. Birinin durumu iyiydi, diğerininki çok kötüydü. 112 ve polisi aradım. Tankerin şoförü de sıkışmıştı. Sağlık ekipleri geldi, yaralıları aldık, ambulanslarla gönderdik" dedi.

"CESARET EDİP YAKLAŞAMADIM"
Kaza sırasında büyük bir gürültü ile kendisini dışarı attığını anlatan Yasin Aksu ise, "Toz bulutunun akabinde olayı gördüm ama cesaret edip yaklaşamadım. Yerlerde çünkü mazot vardı. Korkunç bir panik yaşandı. O esnada geçit altında metrobüs olmaması büyük bir şans. Yoksa daha korkunç bir durum olabilirdi" ifadelerini kullandı.
Yaşadıklarını anlatırken duygulanan Fadime Yaşar ise, "Çok büyük acı çekiyorum, hala da çekmekteyim. Yazık Türkiye’de oluyor bu olaylar ve olmaya da devam edeceğini biliyordum. Büyük bir felaket, kıyamet kopuyor sandım. Büyük bir gürültü ortalık toz dumandı. Dışarı çıktığımda bir çığlık her taraf kıyamet günüydü. Yetkililere sesleniyoruz artık böyle şeyler yaşansın istemiyoruz" şeklinde konuştu.
(İHA)