Kutsal topraklara giden 330 hacı adayı, Atatürk Havalimanı’ndan yolcu edildi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, bu yıl İstanbul’dan 8 bin 455 hacı adayını kutsal topraklara uğurlayacaklarını söyledi.
İstanbul Müftülüğü 330 hacı adayını Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurladı. Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran katıldı. Hacı adayları Vali Mutlu ve Müftü Yaran ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Adaylar ardından yakınları ile vedalaşarak dualar eşliğinde kutsal topraklara yolcu edildi.

İSTANBUL’DAN 8 BİN 455 HACI ADAYI
Müftü Rahmi Yaran, İstanbul’dan 8 bin 455 hacı adayını kutsal topraklara yolcu edeceklerini kaydederek, “Bu yolculuğun sağ sağlim devam etmesini istiyorum. Analarından doğmuş gibi tertemiz olarak dönmelerini niyaz ediyorum. Şuan da Türkiye’de bu yıl gidecekler haricinde 1 milyon 253 bin hacca gitmek için müracaat eden arkadaşlarımız var. Bu yıl 56 bin hac adayı yola çıkıyor. İstanbul’dan da 8 bin 455 hacı adayımız gidecek. Bu gün buradan uğurluyoruz. Son kafilemizi 28 Eylül’de uğurlayacağız” dedi.
Vali Mutlu, hac adayları için güzel dileklerde bulunarak, “Allah’ın selamı hacı kardeşlerimiz ve onları uğurlamaya gelelerin üzerine olsun. Uğurlamaların en güzeliyle beraberiz. Hac görevini yerine getirmek üzere mukaddes yerlere gidiyorsunuz. Kabe’yi ziyaret ediyorsunuz. Peygamberimizin ayak izlerinin olduğu topraklara gidiyorsunuz. Arafat’a gidiyorsunuz. Bu gün bu niyetlerle çıktığınız yolculuğunuz mübarek olsun. Bu yolculuğa giderken sizleri uğurlarken gönlümüz sizlerle birlikte keşke bizlerde sizlerle gelebilsek. Bizlerin selamlarını iletin. Bizler için dualarınızı esirgemeyiniz. İslam alemine şuan sıkıntı içinde olan tüm mübarek topraklara dua ediniz” diye konuştu.
Hacı adayları ise kutsal topraklara gitmenin sevinicini yaşadıklarını söylediler.
(İHA)