Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “BBP’nin önceliği ülkesi, milleti, devletin varlığı, milletin bölünmez bütünlüğüdür" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. BBP’nin gündemlerinden bahseden Destici, “Vatanının birliği ve beraberliği en önemli gündemimizdir. Bizim meselemiz, devlet, din, vatan, millet meselesidir. Bunlarda eksiklikler görünce üzerimize düşeni yaparız, her türlü riski alırız, gerekirse bedel de öderiz. Özellikle Orta Doğu’daki gelişmeler Türkiye’yi çok yakından ilgilendiriyor. Suriye ile başlayan süreç IŞİD ile bitecek gibi gözükmüyor. PKK boyutu her ne kadar Türkiye’yi yönetenler meşrulaştırmışsıda uluslararası güçler tarafından terörden çıkacak boyuta gelse de, biz onların gerçek yüzünü biliyoruz. Ağrı’da bayrağımız indirildi ve yırtıldı. Sadece Muş’un bir köyünde onlarca çocuğumuz kaçırıldı. Bingöl’de bir koruyucumuz şehit edildi. Onlarca köy, şehirlerarası yol kapatıldı. Her gün PKK sözde asayiş kontrolleri yapıyor, birçok ilde haraç topluyor. İki gün önce de bir karar açıkladılar. PKK’nın sivil toplum örgütlerinden biri olan DGK, ‘Ana dilde eğitim ve demokratik özerklik bizim vazgeçilmezimizdir’” dedi.
Hükümete 4 soru sorduğunu belirten Destici, “PKK’yla yürütülen ve adına çözüm süreci dediğimiz bu sürecin içerisinde ana dilde eğitim var mı? Demokratik özerklik ve bebek katili Apo’ya af, milletvekili olması var mı? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve milletin kimliği ile ilgili bir değişiklik var mı? Eğer yoksa yürekli şekilde çıkarlar. ‘Bunların hepsi bizim yürüttüğümüz süreçte yok desinler’. Ben bir cevap vermelerini bekliyorum. Yok derlerse memnun olurum. Yorumda yapmak istemiyorum” diye konuştu.
PKK’nın silah bırakmadığını anlatan Destici, “Bunları çözüm sürecinin amacı PKK sınır dışına çıkacak ve daha sonra silah bırakacaktı. Daha sonra oradakiler incinecek, yasal çözümlemelerle birlikte Türkiye PKK’dan kurtulacaktı. Ama öyle olmadı, tam tersine daha da çok güçlendi. PKK’nın bir sözcüsü, hiç olmadığımız kadar silah yönümüz güçlü diyor. Yani meydan okuyor. Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şirinleştirdikleri eş başkanları ‘ortak ordu kurulsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti PKK’ya silah versin’ diyor. BBP’den başka bunu gündemine alan yok. BBP’den başka herkes bir yönüyle bu sürecin içinde. Herkes kendi geleceğini düşünüyor. Herkes önce ben, daha sonra partimin geleceği diyor. Mecliste grubu bulunmaya devam ederse durumlarından memnun. Türkiye’de ne olmuş, bitmiş umurlarında değil. BBP’nin önceliği ülkesi, milleti, devletin varlığı, milletin bölünmez bütünlüğüdür” şeklinde konuştu
(İHA)