Eğer sık toplantı yapılıyorsa o zaman L şeklinde masa düzenin bozulmadan çalışma ortamı oluşturulmasını sağlayacaktır. Fakat bu tarz masalar kullanmak için yeterli alanın olması gerekir. Finans sektörü içerisinde kullanılacaksa U tarzı masalar iletişim açısından oldukça faydalıdır.
Bilgisayar kullanarak çalışılması gerekiyorsa hatta aynı anda birden fazla bilgisayar kullanılacaksa bu durumda masanın geniş olması tercih edilmelidir. Geniş tabla şeklindeki doğal ahşap masa hem kullanışlı hem de şık görünüm sağlayacaktır. 

Ergonomik Bir Sandalye Kullanın
Çalışırken konfor sağlayacak eşyalar arasında sandalye önemlidir. Bunun için çalışmalarınızı verimle yapabileceğiniz bir sandalye tercih etmeniz gerekir. Bel bölgenizden destek yapabilecek, yaslanıldığında omurga sağlığını koruyabilen, yükseklik ve genişlik dengesi korunmuş sandalyeler rahat bir çalışma alanına sahip olunmasını sağlayacaktır. 

Çalışma Masası İçin Materyal Seçimi
Çalışma masası seçiminde farklı tercihler yapılabilir. Örneğin laminant, metal ve ahşap en çok tercih edilen ürünlerdir. Kaliteli bir masaya sahip olunduğunda uzun yıllar kullanılabilir. Laminant masalar ahşap masa gibi şık ve zarif bir görünüme sahip değildir. Metal masalarda ise ayar yapabilmek zordur. Çalışma alanında şıklık kadar sıcaklıkta önemlidir.  Bu nedenle ahşap masa sandalye takımı tercih edilebilir.

Çalışma Alanınızı Konforlu Kılacak Öneriler
Çalışma alanında stant kullanımı rahat olmak açısından faydalıdır. Bilgisayar ve monitör için stant kullanıldığında oturma pozisyonunda rahat edilecektir. Gün boyunca masanın kullanıldığı düşünüldüğünde aynı duruşta kalmanın rahatsızlığı da ortadan kaldırmış olur.
Çalışma alanında doğru aydınlatma gözün yorulmamasına neden olacağı gibi baş ağrısı çekilmesinin de önüne geçecektir. Göze doğrudan gelecek ışıklar bir süre sonra gözün yorulmasına neden olacağı için lambader ve abajur gibi aydınlatma ürünlerinin tercih edilmesi faydalı olacaktır.
Çalışma alanında kullanılacak eşyalar kadar aksesuarlarında kaliteli olması tercih edilmelidir. Özellikle mobilyaların bağlantı noktaları ve çekmeceler en çok kullanılan yerler olacağından dayanıklı malzemelerden seçilen masalar daha uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

Ofisiniz ve eviniz için en güzel ahşap ürünlerine https://www.ptawooden.com adresinden ulaşabilirsiniz.