İSTANBUL (AA) - Turkcell'in gelenekselleşen yeni nesil işe alım programı GNÇYTNK’in altıncı dönem başvuruları başladı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell'in gençlere tam zamanlı çalışma fırsatı sunduğu inovatif yeni mezun işe alım programı GNÇYTNK'te yeni dönem için başvurular başladı.

Bu yıl altıncısı düzenlenen programda gençleri, uçtan uca deneyimleyecekleri ve başvuru aşamalarını eğlenerek tamamlayacakları bir süreç bekliyor.

Bugüne kadar gençler arasında büyük ilgiyle karşılanan GNÇYTNK programı; vazgeçmeden sonuca ulaşacak, hayallerinin peşinden koşacak, teknoloji yatkınlığı yüksek, yeni koşullara hızlı adapte olabilecek yetenekleri Turkcell bünyesine katmayı hedefliyor.

"Geleceğin için en iyisini arıyorsan uzaklarda arama çünkü sen Turkcell'lesin" sloganıyla başlatılan bu yılki programda, çevik ve esnek çalışma prensipleriyle sürekli gelişmeyi mümkün kılan çalışma ortamında gençler sınırlarını aşıyor.

GNÇYTNK sadece Turkcell’e değil aynı zamanda Türkiye’nin genç istihdamına önemli katkı sağlıyor. Sunduğu eğitim ve gelişim imkanlarıyla gençlerin geleceğine yön vermeyi hedefliyor.


- Tüm süreç online ortamda gerçekleşecek


GNÇYTNK programına; 1994 yılı ve sonrasında doğan lisans son sınıf, yüksek lisans veya doktora öğrencisi, yeni mezun veya en fazla iki yıl tecrübeli adaylar www.turkcell.com.tr/gncytnk sayfasından başvurabilecekler. Programın son başvuru tarihi ise 1 Mart 2021 olarak belirlendi.

Başvuru aşamaları dahilinde adaylar; online olarak deneyimleyecekleri oyunlaştırılmış genel yetenek, İngilizce dil bilgisi ölçümü, bire bir ve departman mülakatları gibi farklı aşamalarından geçecekler, ayrıca ilgi duydukları departmana özel hazırlanmış vaka çalışmalarına ve yarışma kurgularına da dahil olacaklar.

GNÇYTNK adayları, eğlenirken öğrenmelerini de amaçlayan başvuru süreci boyunca; yapay zeka uygulamaları ve akademi eğitimleri sayesinde kişisel gelişimlerine de katkı sağlayacaklar. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan adaylar arasından seçilecek olan GNÇYTNK’ler Turkcell’de teknoloji ve şebeke yönetiminden dijital servislere, satış ve pazarlamadan tedarik zincirine, insan kaynakları ve hukuktan finansa kadar pek çok farklı birimde çalışma şansını yakalayacaklar.


- Siber güvenlik kampı düzenlenecek


Ayrıca bu yıl ki GNÇYTNK programına katılıp Siber Güvenlik alanını tercih eden adaylar, ek olarak siber güvenlik kampına da dahil olacaklar ve bu kampta alanının en iyi profesyonellerinden güçlü bir eğitim alma fırsatını bulacaklar.

Bu kamp süresince adaylar; Ddos Atak Tipleri, Bilgi Güvenliği ve Zararlı Yazılım, Erişim Ağları ve Web Güvenliği, Siber Tehdit İstihbarat, Olay Müdahale ve Tehdit Avcılığı, Dijital Adli Bilişim, Güvenlik Duvarı, Kriptoloji ve Kimlik ve Rol Yönetimi alanlarında eğitime katılacaklar.

Siber Kamp’ı başarıyla tamamlayan adaylar ise, alanında tecrübeli siber güvenlik uzmanları ile tam zamanlı çalışabilecek ve tecrübelerini, bilgi birikimlerini de artırabilecekler.


- "5 yılda binden fazla gencimizi Turkcell’li yaptık"


Turkcell Hukuk, Regülasyon ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, Türkiye'nin en kapsamlı işe alım programları arasında yer alan GNÇYTNK’in bu yıl altıncısını düzenlemekten mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti.

GNÇYTNK programı sayesinde beş yılda bine yakın genci istihdam ettiklerini aktarna Demir, şunları kaydetti:

"Program sayesinde Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek genç yetenekleri Turkcell bünyesine katacağız. Turkcell olarak ülkemizin gücüne ve geleceğine inanıyoruz. Türkiye’nin Turkcell’i olarak sadece teknolojiye yatırım yapmakla kalmıyor; aynı zamanda Türkiye’nin geleceği gençlerimize de yatırım yapıyoruz. Turkcell olarak bu eşsiz programı daha uzun yıllar daha da geliştirerek sürdürmeyi amaçlıyoruz. Biz GNÇYTNK programını bir seçim süreci gibi görmekten çok, gençlerin farklı alanlarda eğitimler aldığı ve Turkcell’lilerle tanışarak kendilerini geliştirme fırsatı yakaladıkları bir platform olarak tanımlıyoruz."