Trabzonspor’a geldiğinde hepimiz bu da kim demiştik. Sörloth’dan bahsediyorum. Ama adam öyle bir çıkış yaptı ki inanılır gibi değildi. Gol kralı oldu. Şampiyonluk kıl payı kaçtığında ağlamaklı halini ben biliyorum. Yine de teselli olarak Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandıran önemli isimlerin başında geldi. Fakat, gidiş şekli hiç hoş olmadı. Sörloth ‘ben artık yokum’ dercesine Trabzon’a gelmeyerek takım arkadaşlarını Beşiktaş gibi önemli ilk lig maçında yalnız bıraktı. Tek yakışmayan hareketi de buydu. Lafı fazla uzatmadan diyeceğim şudur, ‘Bırakın Trabzonspor’u, Türkiye artık bir daha Sörloth gibisini görmez’ NOKTA. Gerisi artık teferruattır.

Sosa ve Novak Trabzonspor’dan ayrılmaları bana göre büyük kayıp değil. Çünkü Sosa 35 yaşına gelmişti ve artık eskisi gibi değildi. İki yıllık garanti ücret istiyordu ve büyük paralar talep ediyordu. Trabzonspor bunu yapmadı, doğruyu da yaptı. Novak evet iyi futbolcuydu ama şunu da unutmamak gerekiyor. Novak, geçen sezon 10 gol attı ama kendi bölgesinden bordo-mavili takımın 21 gol yediğini de unutmamak gerekiyor. Gelelim Trabzonspor’un transferlerine, halen savunmaya transfer yapamadılar. Geçen yıldan kalma bu problem devam ediyor. Yönetim bu konuda geç kalıyor. Bir futbolsever olarak üzüldüğümde şudur yeni transfer Trondsen’in sakatlanması ve sahalardan en az 6 ay uzak kalacak olmasıdır. Büyük şansızlık. Oynasaydı Beşiktaş maçının kesin yıldızı olurdu diyorum başka da bir şey demiyorum. Marlon ve Pereira’da aynı maçta görev alamadılar, sakattılar. Beşiktaş’a gelince o da Trabzonspor’dan farklı değildi aslında. Bu ortamda başladı Trabzonspor-Beşiktaş maçı.

Trabzonspor, bu kadar eksilen kadrosuna rağmen Beşiktaş’a karşı özellikle ilk 20 dakika nefes aldırmadı. Düşünün Uğurcan’ın eline top değdiğinde Kamil Ahmet’in geri pasıyla oldu. Klasik olacak ama Sörloth olsaydı maç çoktan Trabzonspor’un lehine 2-0 olmuştu bile. Ama Sörloth yok artık. Ekuban’a sorumluluk verilmiş ama tabi ki bir Sörloth değil… Ekuban’a uyarımız şu olsun,  daha fazla gol vuruşu çalışması yapmasıdır. Neyse, Beşiktaş ilk yarıda bir kez geldi Boyd ile o da uzaklardan sert vurdu, Hüseyin Türkmen’in de kafasına çarpan top Uğurcan’ın bakışları arasında filelere gitti. 0-1 Trabzonspor’un orta sahasının yumuşak oluşu dikkatimizi çekiyor. Flavio evet iyi oyuncu ama ısırmıyor. Abdülkadir Parmak’da sorumluluk almaktan korkuyor. Dolayısıyla orta saha, forvet, kanat ve savunmaya Trabzonspor acilen takviye yapamaz olursa korkarım ki bordo-mavililer bu sezon kötü günler geçirebilir. 

Sonuç olarak, Trabzonspor süper lige kendi evinde Beşiktaş’a farklı mağlubiyet ile başladı ki bu hiçte iyi olmadı. Ahmet Ağaoğlu yönetiminin bir an evvel kaliteli transferler yaparak olaya müdahale etmesi gerekiyor. Yoksa, üst üste yaşananlardan sonra ibre yönetimine de dönebilir. Demedi demeyin..  

Son söz: ‘Gidin ne yapın edin, Sörloth gibi bir golcü bulun’