61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Trabzon Ortahisar Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Ortahisar Belediyesi’nin yeni binasına eklenti olan mülk ile ilgili, 2. bodrum katının 1, 2, 3 ve 4 nolu bağımsız bölümlerin satılması maddesi görüşüldü.

Gündem maddesinin okunmasının ardından söz Alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Bu satış yanlış. Bu projenin bir eklentisi. İskele ile bağlanmış. Projede kamunun yemekhanesi var. Altına da projeyi yapan sosyal tesis olarak veya lokal olarak veya nikah salonu gibi kullanılabilir. Şu bina kimindir deseler belediyenin eklentisidir denir. Bu ileride telafisi mümkün olmayan zararlar da getirir. Oradan dükkan alsam bodrum katından da otopark isterim. Burası vatandaşın yeriydi. Kentsel dönüşüme alındı. Vatandaş gönderildi. Bina yap ve vatandaşa sat. Bu proje mecliste görüşülürken bu kadar binaya gerek yok dedim. Yarın aldı orayı kasetçi. Akşama kadar kaset satacak. Diyebilir misin adama satamazsın. Bugüne kadar hiç bu şekilde demedim. Onun satışı hukuken de yanlış. Binayı yaparken projeyi de idari bina olarak yaptı. Yarına dava konusu olursa ben de bunu yargıya getirirsem demeyecek miyim hakim bey bu proje Ortahisar Belediye diye ihaleye çıkmış, yapılmış, dükkanlar bağımsız bölüme çevrilmiş ve satış yapılmış. Belediyenin mirası bu” dedi.

Ahmet Metin Genç ise, cevaben, “Bağımsız bölüm itibariyle otoparktan yararlanacak diye bir hak yok. Buradaki vatandaşımızı kamulaştırma vererek dışlayıp bir şeyler sağlayalım amacında olmadık. Konut da ürettik. Çok yakın zamanda sahiplerine teslim edilecek. Kasetçiye verilse de bu ruhsatı verecek olan belediyedir” diye konuştu.

Karşılıkılı sözlerin ardından gündem maddesi kabul edildi.