Yine Ankaragücü maçının bir benzeri yine bir facia…

Şans matematiksel olarak devam ediyor ancak sahadaki oyuncu grubunun haleti ruhiyesine bakılınca bitmiş gibi duruyor.

Üst üste penaltılarla dengelenen mücadele de Bordo Mavili oyuncular takım oyununundan uzak bir şekilde neredeyse hücum bölgesine taşıdığı hiçbir topu kullanamadı.  

Hatta ve hatta Antalyaspor’un oluşturduğu savunma bloğuna 1-2 kez göbekten girme girişimi olduğunu gördük. Halbuki ayakları çok düzgün oyunculardan oluşan bir oyuncu grubu topluluğu vardı sahada. 

Kendilerinden çimleri yemesi beklenen oyuncular Trabzonspor duruşundan oldukça uzaktı.

Hayati önem taşıyan, milyonlarca Trabzonspor taraftarının hayalini kurduğu ve beklenti içerisine girdiği şampiyonluk maçı denilen karşılaşmada tel tel döküldüler. 

Orta sahanın yol geçen hanına döndüğü bir maçta değişikliğin gecikmesi golü de eş zamanlı getirdi.

2-2’den sonra yine göbeği kullanmayı tercih etmeyen Trabzonspor kenar yönetimi Parmak’ı kenara çekip ortalarıyla sonuç almaya çalıştı. Bu durumun aynısını Ankaragücü maçında görmüştük ve içten içe sonuç vermeyeceğini anlaşmıştık. 

Öyle de oldu. Kendi evinde reaksiyon veremedi Trabzonspor. Ne yazık ki bu ekibin ekstra yapan oyuncuları durunca takımda duruyor.  Ortaya da savruk kopuk ve düzensiz görüntüler çıkıyor.

Bu kadar emek verilen bu yolda bu sonuç ve futbol hiç ama hiç yakışmadı.

DAĞITMADAN YOLA DEVAM....

Trabzonspor bu sezon verdiği birçok mücadelede adeta örnek oldu. Başta ekonomi politikası bu onu birkaç adım öteye taşıyacaktır. Maaş dengesini 13 milyon Euro seviyelerine kadar indirip şampiyonluğa oynadı. Bunun üstüne UEFA ve TFF'deki yapılanmayla uğraştı. Ekstra olarak Türkiye Kupası Finali ve olası bir Süper Kupa Finali var. Göz ardı edilmeyecek başarılar bunlar. Takıma herkes kızıyor ediyor ancak dağıtmadan yola devam edilmeli, geçmiş yıllardaki hatalar tekrarlanmamalı diye düşünüyorum.

NEDEN SESİNİZ ÇIKMIYOR?

Maçı tribünden takip etmiş birisi olarak bir gözlemimi daha aktarmak istiyorum. Takip edenler bilir, Galatasaray maçında da dile getirmiştim.

Koskoca mücadelede onlarca pozisyon yaşandı. 2 tane de penaltı cabası. Peki kim itiraz etti?

 Sade ve sadece tribünde bulunan yöneticilerin birkaçının tepkisi oldu. Yine oyuncu grubundan tek çıt yok. Pereira ve Uğurcan'ı ara ara duyduğumu söyleyebilirim. 2-2'ye gelene kadar Tamer Tuna ve ekibi kenardan söylendi de durdu. Hatta bir ara dozunu da aştılar kısa süreli gerginliğe kadar olay gitti. 

Şimdilik söyleceklerim bu kadar sezon sonuna doğru geniş bir yazı kaleme alacağımı belirtmek isterim...