YANAL VE HALİLHODZİÇ’E SELAM OLSUN!..

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’ın imza törenini bizzat takip ettim. Gözleri ışıl ışıldı. Şampiyonluk neredeyse kıl payı kaçtığı için aslında birazda buruktu… Neyse, Ünal hoca öyle güzel mesajlar verdi ki, Trabzonspor gerçekleriyle tam olarak uyum sağladığını rahatlıkla söyleyebilirim...

Örneğin, transfer konusu sorulduğunda kulübün ekonomik sıkıntılar yaşadığını bildiği için ‘ben bir tane oyuncu istemedim’ demesi büyüklüktür. Normalde her hoca transfer ister. Fakat, Ünal hocanın derdi başkaydı, bu konuda kulübü zorlama taraftarı olmadığını hissettim. Başka bir hoca olsaydı dünyaları ister, alınmaması halinde de kıyameti koparırdı. Yanılıyor muyum?

Vahid Halihodçiz dönemini hatırlayalım. 20’ye yakın transfer istemiş, aksi takdirde başarının gelmeyeceğine işaret etmişti. Unutmayalım ki o gün yapılan büyük yanlışlar Trabzonspor’u batağa saplamıştır. Tıpkı Ersun yanal döneminde de olduğu gibi. Trabzonspor kulübünün paraları çarçur edilmiştir. Çöp, futbolcular elde kalmıştır.

Bu durumda Trabzonspor transfer yapmamalı mı diye sorabilirsiniz? Tabi ki yapacak. Bu konuda Ünal hocanın açıklaması var ve kriterlerini de belirlemiş. Şöyle diyor Ünal hoca: “1- Aile sıcaklığını sağlayacak oyuncu; 2- Bölgesel pozisyonda bizim ihtiyacımız olan takım kimyasına destek verebilecek oyuncu. 3- Kulübün ekonomisini zorlamayacak oyuncu transferi…”

Sanırım Ünal hocanın ne demek istediği anlaşılmıştır. Biz anladık…

“PARAMIZ YOK AMA İNANCIMIZ VAR”

Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Abdülkadir Parmak ve Kaleci Uğurcan Çakır’ın kesinlikle satılmaması gerektiğini defalarca yazmıştım. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu’nun da bizden farkı düşünmediğini öğrenince kendisiyle ‘mutabık’ kaldığımızı söyleyebilirim...

Ahmet Ağaoğlu konuyla ilgili ne söylemişti hemen hatırlayalım: “Kadromuzu muhafaza edeceğiz. Bu sene biz bu kadrodan oyuncu verme düşüncesinde değiliz. Rakamlar konuşulmuş, Yusuf Yazıcı için Lille’den teklif geldi, doğrudur. Bana göre de Lille kulübünün verebileceği maksimum paraya yakın bir para teklif etmişti. Abdülkadir Ömür’e teklifler geldi. Ama zaten öyle bir paraya bu kalibredeki oyuncuları gönderme şansımız yok. Bu bir, ikincisi oyuncularımıza önümüzdeki sezon içerisinde bu kadroda ihtiyacımız var. Paramız var mı, yok. Ama inancımız var. Hedeflerimiz var. Dolayısıyla o hedefler doğrultusunda taviz vermek düşüncesinde değiliz” diyor.

Peki bu futbolcular hangi şartlarda satılmalıdır. Trabzonspor’u şampiyonlar yaptıklarında. Şampiyonlar liginde oynadıklarında… Yanılıyor muyum?

TEMELLER SAĞLAM ATILDI ÇÖKMESİNE İZİN VERMEYİN…

Hepimiz, ‘Trabzonspor bu sezon ligde kalsın, büyük başarıdır’ dedik. Doğru mu, Doğru… Gelinen nokta itibarıyla, Avrupa kupalarına katılan bir takım ortaya çıktı ki, bu inanılmaz bir başarıdır.

Birinci basamaktan başlayalım.  Avrupa kupalarında başarılı olmak… İkinci basamak, Şampiyonlar ligine katılma hakkını elde etmek. Üçüncü basamak, Şampiyon olmak... Yani birinci basamaktan bir anda üçüncü basamağa atlanamaz. Sabır gerekiyor, zaman gerekiyor. Trabzonspor yöneticileri çok iyi biliyorum, bu bilinçle hareket ediyorlar. Akılcı ve dikkatli gidiyorlar. Aman ‘Nazar’ değmesin diyelim…

Temeller sağlam atıldı ama yarı yolda bu binanın çökmesine de izin verilmemesi gerekiyor. O halde herkes elini taşın altına sokmalı. Sen-ben kavgaları bırakılmalıdır. Başka Trabzonspor olmadığı unutulmamalıdır. Yanılıyor muyum?

ONAZİ VE HOSSENİ’YE YAZIK OLDU

Şok bir sakatlık geçiren Onazi bu sezon olsaydı Trabzonspor belki de şampiyonlar ligine katılabilirdi.

Onazi’ye yoğun bir fizik ve rehabilitasyon tedavisi uygulanıyor. Yeni sezona yetişir mi, eskisi gibi faydalı olabilir mi bu çok büyük bir soru işaretidir. Yani bölgesine transfer şart gibi gözüküyor.

Gelelim Hosseni’ye. Hüseyin Türkmen ile birlikte Trabzonspor savunmasına büyük katkılar yaptı. Ama gelen sakatlık haberi herkesin moralini bozdu. Yani bu durumda bir transfer de bu bölgeye yapılmalı görüşündeyim.

Onazi ve Hosseni’ye yazık oldu diyerek devam ediyorum. Trabzonspor bu futbolcunun yerlerine transfer yapar mutlaka ama bahsettiğim gibi kesinlikle uçuk rakamlar olmamalı. Trabzonspor gerçekleri unutulmadan gereği yapılmalıdır. Aksi takdirde uyum bozulabilir. Aman dikkat!...

RODELLEGA UÇMA!...

Rodellega kesinlikle çok iyi bir forvet… Trabzonspor’a da büyük faydası oldu, kritik goller attı.  Biraz önce Rodellega’nın İstatistiki bilgilerine baktım. 33 maçta 15 gol atmış, 3 de asist yapmış. Ziraat Türkiye Kupası maçlarında da 1 gol yapmış. Yani müthiş oynamış.

Ben Rodellega’nın gönderilmesi taraftarı hiç olmadım. Trabzonspor yönetimi de kalmasını istiyor, bunu iyi biliyorum ama Rodellega biraz uçuyor galiba. Rodi’ye en son Trabzonspor 1 milyon 200 bin Euro önermiş, yani şartlarını çok zorlamış. Sonuçta 33 yaşına gelmiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Her iki tarafında gönlünün olacağı bir rakamla Rodellega kalsın derim ben.

Şuan genç bir forvet transferi yapmaya kalksanız 4-5 milyon Euro’dan aşağıya alınamaz. O halde derim ki ben, Rodellega ile ne yapın edin anlaşın. O da zaten şu sıralar hangi takım bana fazla para verirse ona giderim havasında. Görünün o ki en iyi parayı Trabzonspor veriyor. O halde beş aşağıya beş yukarı halledin bu işi.  Fazla geç olmadan. Yanılıyor muyum?