İnsanların güler yüzlü olmalarından tutun da yemek yeme alışkanlıklarını dahi doğrudan etkileyen, günümüzde bununla ilgili olarak son derece hassas dişlere etki eden ağız sağlığı konusunda diş macunları araştırılarak önem arz edilip alınması gereken ürünlerdir. Yapılan araştırmalar karşısında florür içeren ve içermeyen çeşitli diş macunlarına göre ayrımlar bulunurken, alacağınız diş macunlarında da bu ayrıma uygun şekilde tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Florür nedir diye sorulduğunda insan sağlığına vücuda çok miktarda alınması halinde zararı olan bir etkiye sahiptir. Diş macunu kullanırken de florür içermesi ya da içermemesine dikkat edilmeli, yanlışlıkla diş macunu yutma vb. durumlarına karşı da florür oranı yüksek olan ürünlerden uzak durmaya çalışmalısınız. Bu sebeple florürsüz diş macunu tercihinde bulunmanız, çocuklar için diş sağlığı ve beden sağlığına karşın önem arz etmektedir.

İki yaşından küçük çocuklarda florürsüz diş macunu kullanılması, her açıdan önem arz eder. Florür içermeyen diş macunu kullanımı, iki yaşından küçük çocuklarınızda tükürmeyi öğretene oldukça faydalı olacaktır. Aksi takdirde çocuğunuza devamlı florür içeren diş macunu yutturmayla onun bedenine zorlayıcı etkenler oluşmasına neden olabilirsiniz. Dişlerde beyaz lekeler oluşmaması, çok fazla florür almamasıyla beraber mümkündür. Leke ya da kahve tonlarında diş üzerinde renklenme olmaması adına  bu tip uygulamalar önemlidir.

Eğer florüre karşı alerjisi olan bireyseniz sizlerin de Abnanowhite kullanarak diş macunu alanında florürsüz tercihinde bulunmanız önerilir. Tıbbi rahatsızlığınızı ortaya çıkarmayacağı gibi diş macunu değiştirerek de dişlerinizin eskiye göre daha güçlü şekilde temizlenmesinden de yararlanabilirsiniz. Florür içeriğini ise diş değil farklı kaynaklardan edinerek de gerektiğinde alabilirsiniz. Bunun dışında florürsüz olarak tercih edilen diş macunlarının yetişkinlerde alerjik bir sorun olmaması dışında tükürme becerisi gelişen çocuk ve yetişkinlerde sorunsuz olarak tercihi de mümkün olmaktadır.

Günümüzde birbirinden farklı geniş bir liste halinde sunulan diş macunu fiyatları ile ilgili olarak 0-2 yaşa uygun diş macunlarından tutun da 3-5 yaş arasına kadar değişen bu diş macunlarında florürsüz şekilde özel macunlar yapılır. Aynı şekilde vegan ve bitkisel olarak da çıkartılan diş beyazlatıcı organik diş macunlarının da çeşitleri, fiyatları değişkenlik göstermektedir. Bunların çok dışında özel bir diş macunu almak istediğinizde de direkt olarak uygun fiyatlarda doğru markayı tercih edebilir; kendiniz ya da çocuğunuz için florürsüz şekilde seçim yaparak en sağlıklı diş macunu satın almayı başarmış olabilirsiniz.