Trabzonspor şampiyonluk yolunda hep Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ı rakip gördü. Kimse Konyaspor’u dikkate almıyor. Gelinen nokta itibarıyla Konyaspor ile aradaki puan farkı neredeyse kapatmak üzere olduğunu görüyoruz. Kaldı ki, Konya’nın bir maçı da eksik. Bunu sakın kimse unutmasın... 

Trabzonspor’un Galatasaray’a karşı oynadığı futbolu hiç kimse beğenmemiştir, bende beğenmedim. O eski boğan takımdan eser yoktu. Yeni transferden Visca kayıp ötesi oynuyor. Nwakaeme’de hastalıktan yeni çıktığı için varla yok arasındaydı. Puchacz’ı ben Novak’a benzetiyorum. Savunması yok, hücum oynamayı seviyor. 

Maçın ilk yarısına bakıyorum da haftalardır berbat oynayan, hatta maç kazanamayan Galatasaray çok iyi oynadı Trabzonspor’a karşı. Hata bile yapmadılar. Sonunda da olan oldu, Denswil ceza sahası içinde Kerem’in ayağına bastı net penaltıydı. Topun başına geçen Cicaldau’da golünü attı. 1-0. Hatta, Berkan’ın şutu Hugo’ya çarptı, top son anda bordo-mavili kaleye giderken Uğurcan’ın inanılmaz bir kurtarışı geldi. Yani Trabzonspor ilk yarıda 3-0 mağlup bile olabilirdi. Şunu da unutmadan diyelim. Dk 23’de Halil Dervişoğlu, Peres’in tendonuna bastı, sarı kart bile verilmemesi çok ilginçti.

Berat Özdemir’den devam edelim. Galatasaray maçında da sahada yoktu. Pas yapamıyor, ayağına gelenide rakibine veriyor. Zaten Abdullah Avcı onu değiştirdi. Yerine Siopis’i aldı. Penaltıya sebebiyet veren Denswil’in yerine de genç stoper Ahmet Can’a şans verdi. Trabzonspor ikinci yarıya böylece kısmen de olsa yenilenmiş olarak girdi. En azından pozisyon bulmaya başladı. Bakasetas’ın şutu kaleci Fatih’de kaldı. Ardından Dorukhan’ın adrese teslim pasında topla buluşan Cornelius’un çaprazdan şutu az farkla auta çıktı. Yani Trabzonspor ilk yarıdan daha iyi oynamaya karar verdi ve öylede yaptı.

Dk 57’de Visca’ın korner atışına Corneilus pasa dönüştürdü, boştaki Ahmet Can’da vurdu top yine az farkla auta çıktı. Trabzonspor nihayet eskisi gibi oynamaya başladı ikinci yarıda. Önde basan, pas yapan ve bol bol da pozisyon üreten bir takıma dönüştü. Bu da demek oluyor ki, bu takımın el freni Berat’tı. Kenara alınınca Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynadı. Bakasetas’a bir çift lafımız olsun. Giresunspor maçında iki penaltıyı da atamadın o maçın etkisinde kaldı uzunca bir süre ama Peres’in pasında attığı harika golle müthiş bir geri dönüş yaptın, kutluyorum 1-1 Beraberlik golünden sonra Babel’in şutunu Uğurcan öyle bir çıkarttı ki, zaten ondan başkası da bunu yapamazdı diyorum başka da bir şey demiyorum. 

Nwakaeme darılmasın ama hadi hastalığın vardı iyi oynamadın Galatasaray maçında. Fakat,  80’inci dakikada boştaki Cornelius’a topu atmamasının izanı yoktu diye düşünüyorum.

Sonuç olarak, Trabzonspor, İstanbul’da Galatasaray’ı yenerek şampiyonluk yolunu iyice açtı. Galibiyet golünü de Visca’nın atması da çok büyük bir iş oldu. Trabzonspor takımına müthiş bir katkı sağladığını söyleyelim ve tebrik edelim Visca’yı. 

Uğurcan’ın hakkını yemeyelim diyorum. Son dakikalarda çıkarttığı mutlak gol pozisyonu inanılmaz bir işti. Helal olsun Uğurcan’a..

Not: Trabzonspor’un artık şöyle de bir avantajı var.  Milli maç arasında tüm sakatları düzelmiş olacak ve kendi evinde oynayacağını Kasımpaşa ve Konya maçlarını da kendi evinde oynayacak. NOKTA