Yeni bir yıla daha başladık. Kabus gibi bir seneyi daha yaşamamak için umutlarımızı yeşerttik. Yeni bir başlangıç yapmak için hep umut edeceğiz.. Siyasete fazla dokunmadan yine üretmek için çıkacağız yollara.

Sevdiğimiz işi hakkını vererek en iyi bir şekilde yapacağız.

Bazan bana görüşlerini bildiren arkadaşlarım, yaptığın güzel işler için siyasetçilerle de temas halinde ol diyorlar.

Belki, haklılar...

Benim siyasi bir hayatım olmadı.kendimce birşeyler üretmeye çalıştım.

Gazetecilik bölümü mezunuyum.
Alanımla ilgili herşeyi en iyi bir şekilde yapıyorum. Yazıyorum, çekiyorum, okuyorum.
15 fotograf sergisi yaptım, 3 belgesel film çektim, yakında ikincisi de çıkacak olan kitaplarım var.

Bunları siyasal bir irade ile yapmıyorum. Siyasi davranmıyorum. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyorum.

Siyasetle ilgili sadece okurum..
 

İki siyaset adamını iyi biliyorum.. Biri, Niccolo Machiavelli diğeri de Fransız siyaset adamı; Fouce'dir. Bunlardan ilki olan ve bir öğreti olarak sunulan Machiavelli'yi çoğu kimse tanır.. Lakin Fouche biraz gölgede kalır. Belki de bugünkü siyasilerin bazı özelliklerini taşıdığı bu devlet adamı belkide dünya siyasetinin gelmiş geçmiş en büyük siyasetcisidir..

Her devrin adamı dedikleri siyaset deyimini onunla özdeşleştirebiliriz..

Aklını ve iradesini kontrol edebilen, makyevalist gözükara, her türlü etik ilkeden yoksun değişen ideolojilere aynı hızla uyum gösteren bu adam, Fransız devriminin en güçlü adamı Fobespierre'i sonrasında da Napoleon'u giriştiği psikolojik savaşta yenmiş ve ayakta kalmıştır.

Döneminin en güçlü adamı olan Fouche, hem Jakoben hem kralcı hem cumhuriyetci göründü. Bütün Fransız siyasetcileri ondan nefret ediyordu. O aslında siyasi bir karaktersizliği temsil ediyordu. Bütün partilere girip çıkmıştı..

Her zaman ayakta kalan bu siyasetci dönem dönem Türk siyasetinde de küçük örneklerini görür gibi olduk..

Biz ülkemizde tabiki böyle bir model siyasetci anlayışını görmek istemiyoruz.. Vaatlerle değil gerçekçi işler ile halkın iradesini çok etkilemeden kendi siyasal çıkarını düşünmeden günlük düşünmeyen temiz siyasetciler temiz adaletciler ve temiz gazeteciler istiyoruz..