Klasik Türk sanat müziğine  ömrünü vermiş.

50 yıllık sanat hayatında, Trabzon’da herkesin sünnetinde nişanında nikahında, özel yemeklerde, okul balolarında, dernek ve vakıf gecelerinde sahne almış, tabiri caizse Trabzon’daki bütün sahnelerin tozunu yutmuş hem alaylı hem de mektepli sanatçılarımızdan olan Salim Önder ağabey, Pazarkapı mahallemizde doğmuş,  sahne aldığı her yerde Pazarkapılılığından gurur duyarak bahsetmiş, büyüğümüz, ağabeyimiz, değerli sanatçımız...

NAMI DİĞER PAŞAMIZ

SALİM ÖNDER

Salim ağabey neredeyse dünyaya gözünü açar açmaz sanat müziğine yakın ilgiyle bağlanmış, ecza mümessilliği yaptığı dönemlerde bile sanattan hiç kopmamış, Trabzon'un yaşayan efsanelerindendir.

Trabzonspor'umuzun kurucu ilk başkanı Rahmetli Ali Osman Ulusoy’unda vazgeçilmezlerindendi.

Rahmetli Ali Osman Ulusoy Ticaret odası yönetim kurulu başkanı iken Trabzon dışından gelen işadamı misafirlerini ağırlarken Salim ağabeyden vazgeçmezdi.

Salim ağabey, sahnesiyle duruşuyla icrasıyla şehir dışından gelen işadamlarına Ali Osman Ulusoy’un hatırını kıramayıp verdiği özel konserlerle herkesin aklında yer etmeyi başarabilmişti. 

Salim ağabey ile aynı mahalleden çok yakın komşuyduk. Rahmetli Babası, 

Bahriyeli Mehmet namıyla tanınan Trabzon’un en ünlü çeyiz sandığı imalatı yapan ustasıydı. Sandık yapacak tahtaları mahalledeki bütün evlerin duvarlarına gece yarısı dizer üç gün üç gece kurumasını beklerdi, biz çocuklar akşam olunca en iyi tahtalardan alır onunla bilyeli araba yapardık. 

Mahallenin yaramaz Çocukları olarak bizlere karşı çok hoşgörülüydü.

Allah gani gani rahmet eylesin.

Salim ağabey uzun yıllar ecza mümessilliği ve bir aralarda boya mümessilliği yapmıştı. Ufak Kardeşi Rahmetli Serdar ağabey iş bankasının çalışanlarındandı. Genç yaşta yakalandığı amansız hastalığa maalesef yenik düşerek hayata veda etmiştir. Serdar ağabey de çok özel ve güzel bir insandı ALLAH gani gani Rahmetler eylesin.

Salim Önder ağabeyde hatıralar çok...

Salim ağabeyi yazacağım desem ansiklopedilere sığdıramayacak kadar hatırası vardır desem abartmış sayılmam.

70'li yılların en şöhretli Assolisti Nigar Uluerer ve sanat güneşimiz...

Zeki Müren’e karşıda özel bir hayranlığı vardı.

Sahne aldığı yıllarda bu iki değerli sanatçıyla bire bir yaşadığı anıları anlatmaktan gurur duyardı.

Bir defasında Trabzon’a gelip oradan Artvin'e gidecek olan, başta Kenan Evren olmak üzere 12 Eylül’ün kudretli generallerine özel istek üzerine konser vermişliği de vardır.

Salim Önder ağabey şimdilerde çok sahne almasa da özel dostlarını da kıramayıp onlar için sanatını icra etmekten çekinmeyen hoşgörüsünü kaybetmeyen Trabzon'un önemli değerlerindendir.

Allah'ım sana sağlıklı ve uzun ömürler nasip eylesin Salim ağabey,

Seni seviyoruz ve sayıyoruz. 

Anılarımızda silinmeyecek çok özel hatıralar bıraktığın için sana binlerce teşekkürler ediyoruz.