Gitti Halis Özkahya ve Özgüç Türkalp geldi Ali Palabıyık ve Mustafa Öğretmenoğlu. Değişen bir şey yok. Bunların hemen hemen hepsi aynı. Al birini vur ötekine. Süper Lig’deki hakemler ne ise amatör liglerdekiler de aynı yolda, yordamdan dem vuruyorlar. 

Yeri gelmişken Trabzon’da oynanmaya başlayan Play-Off maçları her an patlayacak barut fıçısı gibi hemen hemen her maçta olay çıkıyor. Eyyamcılık almış başını gidiyor. Bakın yetkililer kimlerse onlar da Zekeriya Alp gibi ‘Benim hakemlerime laf söyletmem’ demeye kalkmasınlar. Efendiler vebal altındasınız, kalkamazsınız doğacak olayların altından. Lütfen tedbir alın, benden söylemesi. 

Dönelim maça… Yine hakemler, yine onlar. Tekniğin, taktiğin, güzelliklerin yazılmasının önüne geçtiler. Üzgünüm. Bir hafta daha dolmadan canı yanan Trabzonspor’da, Malatya’da yediği golden önce bariz faulü görmedi hakem. Önceki maçtaki tekmelere devam eden Malatyaspor’un tekmelerine göz yumdu. Bunların birinde Sörloth’un nihayet saf dışı bıraktılar. Görmedi. Ayak basmalarına kart çıkarması gerekirken devam dedi. Faul için VAR’a gittiğinde aynı senaryo tekrarlandı. Geçen maç bariz gole faul dedi. Bu yenen gole faul değil gol dedi. Sonra da MHK Başkanı Zekeriya Alp, ‘hakemlerimi ezdirmem’ deyip sahip çıktı. Sayın Alp, sen önce hak dağıtacağına eyyamcılık yapan yani hak yiyen hakemlerine bir ‘dur’ de. Bu kadar uzun boylu değil de. Yani kısacası hesap sor. Hakkı yenenlerin hakkını ara. Trabzonspor’a bağırdığın gibi de İstanbul kulüplerine bağır da göreyim seni. 

Divan kurulu sana ne güzel cevap vermiş. Sen bu yolda önümüzde sadece çakıl taşından ibaretsin. Ne güzel söz değil mi? Sen de eyyamcısın Zekeriya Alp. Bir de Gaziantep maçında 2 puanı gasp eden hakemlere bir hafta ortalıkta görünmeyin dercesine maç vermemişsin. Çok büyük iş ya. Ne kadar büyük ceza vermişsin. Sahi şuna cevap verebilir misin? Gasp edilen 2 puanın hesabını kim verecek? Bu 2 puan Trabzonspor’u şampiyonluktan ederse ne olacak, nasıl olacak? Bu işin böyle gitmeyeceği aşikardır. Senin de hakemlerinin de bundan böyle hesap vermesi gerekmektedir. Yanisi tazminat ödemelisiniz bu gibi vukuatlarda. Onun için de bir an önce daha önceleri savunduğum spor mahkemeleri kurulmalıdır. 

Maça değinemediğin için okurlarımdan özür diliyorum.