Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Fenerbahçe, ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor’u karşılıklı gollü geçen maçta 3-2 mağlup etmeyi bildi.
Sarı-lacivertli takım ligin ilk haftasında oynadığı Kardemir Karabükspor maçını kazanarak sezona galibiyetle başladı. Teknik direktörlüğe İsmail Kartal’ı getiren Fenerbahçe, yeni teknik direktörüyle ilk lig maçına galibiyetle başladı.
Fenerbahçe ile Kardemir Karabükspor arasında Şükrü Saraçoğlu’nda oynanan Spor Toto Süper Lig’in ilk hafta maçı adeta gol düellosuna sahne oldu. Özellikle sarı-lacivertli takımın maç içerisindeki oyunu taraftarından alkış alırken, topun bir o kalede bir bu kalede olması seyir zevki açısından izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Fenerbahçe taraftarının güzel oyuna dahil olmasını beklediği yeni transfer Diego Ribas da 62. dakikada Emenike’nin yerine oyuna girerek, sarı-lacivertli formayla ilk resmi maçına çıkmış oldu. Brezilyalı futbolcu yaklaşık 30 dakikaya yakın oyunda kalsa da pas organizasyonlarındaki etkili performansıyla dikkat çekti. Birebir pozisyonlarda fiziksel olarak hazır görünmeyen Diego, oyuna girdiği andan itibaren Fenerbahçe’nin taktik değişikliğinde de organizasyonları toplayan oyuncu görevini devraldı. Öte yandan, teknik direktör İsmail Kartal ve ekibinin 3 gollü galibiyeti taraftarlar tarafından beğeni topladı. Sarı-lacivertli takımın Kardemir Karabükspor karşısında 3-2 biten ve galibiyetle lige başladığı maçta Kadlec’in 68. dakikada kendi kalesine attığı gol ise maçın en ilginç anı olarak göze çarptı.
(İHA)