Jurgen Klopp, Liverpool'un Newcastle'a karşı durma süresinde iki puan atması ve Şampiyonlar Ligi futboluna layık bir gösteri görmediğini itiraf etmesiyle hayal kırıklığına uğradı.

Joe Willock'un 95. dakika ekolayzeri, Liverpool'un sonucu şüphenin ötesinde koyma şansı olmasına rağmen, Anfield'da Newcastle'a 1-1 berabere kaldı.

Bir VAR incelemesinin ardından birkaç dakika önce Callum Wilson'ın bir hedefi göz ardı edildiğinde bir uyarı alan Liverpool, işi hala göremedi ve ilk dörtten ayrıldı.

Sadio Mane, Liverpool için Newcastle'a karşı bir şans kaçırdıktan sonra tepki gösterdi

 

Klopp, İngiltere lisanslı Dünyanın en büyük bahis şirketi olan Bet365 markasını sponsor olduğu BT Sport'a "Bugün yaptığımızdan çok daha fazla şans veya daha iyi şanslar yaratabileceğinizi sanmıyorum" dedi .

"Oyunu bitirmedik ve yeterince oynamadık.

"Karmaşık değildi. Birkaç geçişle her zaman başardık, bunu tekrar tekrar yapmak zorunda kaldık. Sadece devam et ve gitmelerine izin ver.

Jurgen Klopp'un ekibi, bu sezon Fulham, Brighton, Burnley, Newcastle ve West Brom karşısında olası 27 puandan sadece beş puan aldı.

"Kontra atak olabilir ama biz onları canlı tuttuk. Sonunda golü hak ettiler. İki dakika önce gol attılar, her neyse, yeni kuralları olan bir tane daha ... Wilson için şanssız ama şimdi durum böyle ve biz o hediyeyi bile almadı.

"Bu sezon VAR ile şanssızdık ama bugün öyleydik ve sonra bir şans daha verdik. Hiç mantıklı değil. Alması gerçekten zor."

Liverpool 22 şut attı, ancak Mohamed Salah'ın erken dönemdeki parlak çabasıyla net bir kez buldu ve Klopp'un takımın kötü oyun yönetimi için hiçbir açıklaması yoktu.

Dedi ki: "Neden oldu bilmiyorum. Sadece topu elimizde tutmalıyız. Belirli bir şekilde yeterince dövüşmüyoruz. Topu kaybettiğimizde dövüşüyoruz.

"Ama topu elimizde tutmuyoruz ve bugün hakim olmanın mümkün olduğu şekilde hakimiyet kurmuyoruz. Topun yüzde 70'ine sahiptik ama yüzde 80'ine sahip olmalıydık."

'Öğrenin ya da Şampiyonlar Ligi oynamayız'

Sonuç, Liverpool'un önümüzdeki hafta sonu Manchester United ile karşılaşmadan önce Şampiyonlar Ligi yarışlarında West Ham ve Chelsea'nin ardından altıncı sırada kalması anlamına geliyor.

"Hak ediyorsan, hak ediyorsun," dedi Klopp, tarafının ilk dört şansı sorulduğunda.

"Bugün önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı hak ettiğimizi görmedim. Diğer beş maçta mı? Ne yapabileceğimizi göreceğiz.

"Öğreniyoruz ya da Şampiyonlar Ligi oynamıyoruz. İşte bu."

Klopp basın toplantısında şunları ekledi: "Böyle oynarsak ve maçları bu şekilde bitirmezsek, neden Şampiyonlar Ligi oynayalım ?"

"Şampiyonlar Ligi'ni hak etmek istiyoruz ve gelip küstah olmak istemiyoruz, kazanmak istiyoruz ve bu sonuçlarla kazanmıyorsunuz.

"Hepsi masada, öyleyse bunun için gidin. Kabul edilemez olmaya yakın geliyor ama yine de kabul etmeliyiz."

Sonuçta Bruce'un sevinci - ancak VAR değil

Newcastle patronu Steve Bruce bir noktadan memnundu ama berabere kapmanın sevincinin, VAR'ın müdahalesi ve değişmesi gerektiğini düşündüğü kuralların uygulanmasıyla bir nebze olsun kaybolduğunu hissetti.

"Arkadan oynamaya çalışırken verdiğimiz kararların bazılarında özensiz olduğumuzu inkar etmek mümkün değil ama her zaman ileriye dönük bir tehdit taşıdığımızı düşündüm" dedi.

"Son dakikada iki gol attık ki bu oldukça dikkat çekici. Gidip oyundan bir şeyler almak hayati önem taşıyor.

"Wilson'ın izin verilmeyen hedefi yüzünden içimiz yandı. Hedefi geri gördüğünüzde, gole izin vermemek için ne kadar saçma bir karar olduğunu düşünüyorsunuz.

"Bu çılgın kurallara bakmamız gerekecek. VAR gülünç hale geliyor ve bu VAR'ın hatası değil, kanunun lafzı. Bu mantıklı değil.

"VAR, açık ve bariz bir hata nedeniyle getirildi, bu nedenle, ister bir milimetre ister iki ofsayt olsun, her hedefe bakmak harika bir gösteri değil."

İngiliz merkezli spor haberleri yayınlayan BT Sport şirketine daha önceden Bet365 benzeri sponsor olmak için başvuru yapmasına rağmen en yüksek ödemeyi futbol 365 sitesi gerçekleştirdi. Ne yazık ki Bet365 giriş işlemleri Türkiye’den yasak olduğu için yapılamıyor.

Haber kaynağı: skysports.com