KARABÜK (AA) - Kardemir Karabükspor Kulübü Yönetim Kurulu, takımın, PTT 1. Lig'in 3. haftasında deplasmanda Balıkesirspor'la yaptığı maçta, gerek protokol tribününde gerekse saha dışında kendilerine yönelik kötü davranışta bulunulduğunu iddia ederek, bu duruma tepki gösterdi. 

Yönetim kurulunun, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Kardemir Karabükspor camiasının, geçmişte olduğu gibi başarıdan önce kaliteyi, sonuçtan önce insanlığı, müsabakadan önce rakibe saygı duymayı ve fair-play'i ilke edindiğini belirtildi.

Balıkesir'de 2-0 sona eren maçta mağlubiyetten daha çok karşılaşılan kötü davranışların üzüntüsünün yaşandığı anlatılan açıklamada, "Biz, bize yapılanı unuturuz, şahsi olanı affederiz ama camialara yapılan hataları, ayıpları, taşıdığımız kurumsal sorumluluk, arkamızdaki camiaların önemine atfen affedemeyiz. Bilhassa bizimle gelen yerel medya çalışanlarına, tarafsız olarak görev yapan TRT spikerine, basın emekçilerine yapılan tehditkar, sınırlayıcı, basın özgürlüğüne aykırı davranışları da kınıyoruz. Bu davranışın, bizzat Balıkesirspor Kulüp Başkanı marifetiyle yapılmasından dolayı da ayrıca üzüntümüz ifade edilemeyecek büyüklüktedir" şeklinde ifadeler kullanıldı.  

Rakiplerin, Kardemir Karabükspor'a ve Karabük şehrine yakışan bir misafirperverlikle karşılanıp, ihtiyaçlarının görüldüğü ve o şekilde uğurlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Maalesef Balıkesir'de bu davranışların hiçbirini görmediğimiz gibi gerek protokol tribününde gerekse saha dışında hiç de hoş olmayan görüntü ve davranışlarla, kötü intibalarla stadyumdan ayrıldık. Şu yazılmalı ve bilinmelidir ki tüm bu gördüğümüz ve yaşadığımız gri davranışları bizler camia olarak hiçbir rakibimize yaşatmayacağız. Şahsi yanlış ve ayıpları da kurumsal muhataplarımıza etiketleme, buradan da kolayı seçip düşman üretme çabasında hiç değiliz. Konunun kamuoyunca da bilinip, değerlendirilmesini, Karabükspor camiası ve tüm medya paydaşlarınca da öğrenilmesini saygıyla arz ederiz."