Trabzon Doğu Karadeniz’in başkenti derdiler; Niye… 

Ticaretin merkeziydi, turizmin merkeziydi, siyasetin merkeziydi.

Limanı harıl harıl çalışırdı, her sene onlarca kruvaze gemi yanaşırdı, ihracat için gemiler Trabzon’a mal indirirdi. Avrupa’dan gelen turistler şehre modern bir hava katardı. 

Şimdi biz Trabzon’da ne konuşuyoruz, şu Yusuf Ziya Yılmaz ne iyi bir belediye başkanı Samsun’un 5 yılda altını üstüne getirdi. 

Şu Ordu Belediye Başkanına helal olsun Trabzon’dan önce teleferiği yaptı biz Trabzon’dan teleferiğe binmek için Ordu’ya gidiyoruz. Arapları Ordu’ya çekmek için neler yapıyorlar neler.  

Giresun’a, Rize’ye helal olsun biz 10 yıldır ikinci pist diye haykırıyoruz, onlar bir seçimde havalimanını kaptı, lojistik üssü elimizden aldı. 

Allah’tan şu şehir hastanesi ile yatırım adası komisyondan geçti de günü kurtardık, o yatırımlarda ya kısmet 5 seneye ancak… 

Bize,  çamur atana da bir kişi çıkıp cevap bile veremiyor. 

Samsun Valisi Trabzon’a turizmde kapasiteyi kaldıramıyor, karşılayamıyor diyor, bir kişi… sen kimsin be ihtiyar diyemiyor. 

Trabzon’da ne konuşuyoruz, bu sene esnaf turisti nasıl kazıklayacak, trafik felç olacak yine bisiklet mi alsam mobilet mi?

Bu trafik sorununu bilerek çözmek istemiyorlar ben buna kanaat getirdim. 

Yahu meydanda bir polis arabasının hem önüne hem arkasına hem karşısındaki yaya geçidine araç park edebilir mi?

Veya zabıta arabası hiç kaldırımın üzerine araç bırakır mı veya park yasak olan yere… 

İmam bunu yaparsa cemaat ne yapar… 

Sanki Trabzon’da halk isyan etsin, halk şiddete yönelsin birbiri ile kavga etsin diye birileri sorunları görmezden geliyor. 

Trafiği yaza yaza ben usandım, ama Trabzon’umuzun çok büyük kurumlarının yetkilileri meydanı hiç kullanmadıkları için öyle bir dünyaları yok.

Burada sadece Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu kastetmiyorum. 

Fakat onların sevk ve idaresinde olan birimler işini yapmazsa fatura tabi ki zirvedeki bu iki isme kesilir. 

Eğer siz Sayın Valim ve Sayın Başkanım, zabıtanıza, emniyetinize, amirlerinize, memurlarınıza gereken yaptırımı uygulamazsanız, işler gelir sizin başınıza patlar. 

Aylardır yazdığımız sorunlar aynı, çözümler belli. Ama yeterli memur yok, olan çalışmıyor, çalışana başkaları müdahale mi ediyor. Nedir sıkıntı. 

Birde bu Suriye meselesi..

Bunu da bilerek çözmek istemiyorlar sanki. 

Neden. 

Millete ölümü gösterip sıtmaya razı etmek için mi acaba.

Suriyeli’ler geldiğinde gitsin diyorduk, sonra duygu sömürüleri başladı TV’lerde. 

Çocuklara yapılan zulümler, eski arşiv görüntülerle. Millet artık gitsinler diyemiyor bari onlara yer verin kamp kurun diyorlar. Bizim Mehmetçiğimiz Suriye topraklarında şehit olurken, onların bıçkın delikanlıları dilenci çetelerinin başını çekiyorşehrimizde.  

Sırf onlara Trabzon’da bir kamp kurmak için belki de Suriye sorununu da çözmek istemiyorlar başımızdakiler.     

Düşünün. Şehrin Meydanının 3 gün ışıkları yanmıyor kimsenin umurunda bile değil. Bir kişi çıkıp açıklama yapma ihtiyacı duymuyor.    

Bazıları var ki  şehri semaver çay ile köy kahvesine çevirdikleri olimpiyat parkından yönetiyorlar. 

Neler duyuyorum, neler görüyorum, aklınız şaşar. 

Düşünün siz akşamdan sabaha belediyenin önünde kaçak bir yapı inşa ediyorsunuz, bundan belediyede kimsenin haberi olmuyor, sabah Sayın Başkanımız  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da ne yapsın, olay bitmiş,  yapılmış gitmiş. 

Kimsenin ruhu duymamış.  Kim yaptı nasıl oldu derken o yapı öyle kalıyor. İzin veren veya konudan haberi olan kişi belediyenin adamı olunca da işin kanunu var mı yok mu kimse sorgulayamıyor. 

Ama gariban esnaf yapsa hemen tüysüzün yetimin hakkı girer devreye, yedirmezler, yedirtmezler güya. 

Yazık bu şehre yazık. 

Aldığım başka bir duyumu sizlere aktarayım. 

Hani Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu imar yüzünden kavgalı ya.. 

Neden kavga ettiklerini de anlamış değilim. 

Kaşüstü’nde atı alan üsküdarı geçti. Gökdelenler göğü deldi, başkanlar kavga ederken olan güzelim ilçeye oldu. Yapılan her ne kadar yasaya uygun yapılsa da toplum vicdanı bunu kabul etmedi.  

Yapılan tartışmaların bir çözüme kavuşmadığından yola çıkarsak, acaba bu kavgalar danışıklı dövüşüklü mü yapılıyor sorusunu soranlar da yok değil.  

Gelelim yaz mevsimini kabusa çevirecek Kaşüstü kavşağı ile ilgili iddiaya. 

Sayın Gümrükçüoğlu ile Sağıroğlu arasındaki kavga yüzünden Orhan Fevzi Gmürükçüoğlu’nun en çok tuttuğu isimlerden biri olan Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş Kaşüstü’ndeki projenin başlamasını 6 ay geciktirmiş.  

Biz Trabzon olarak buna şahit miyiz. Şahidiz…

Proje beklenenden geç başladı. Bunu Bayramçavuş mu geciktirdi, yoksa başkası mı bilemeyiz. Ama bize gelen duyuma göre…   

Hatırlayın Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu ‘O yol alttan geçecek’ dediğinde Karayolları Bölge Müdürü Bayramçavuş ‘Siz evinizde yatarken biz oradan su boşaltıyorduk’ cevabını vermişti.

Ve bu tür polemiklerle iş uzamıştı da uzamıştı.  

Sayın Bayramçavuş neden bu işi geciktirdi, madem şimdi ki gibi alttan geçiliyordu 6 ay neden bu projeyi revize edip başlatmadı. 

Çünkü, sadece benim tahminin, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sağıroğlu’nun dediğinin olmasını istemiyordu. 

Eee. Bayramçavuşta Gümrükçüoğlu’nun en çok tuttuğu Bölge Müdürü olunca..

Artık gerisini siz düşünün. 

Yani şehir öyle bir hal almış ki hizmet makamı olan belediyeler kendi içinde, ilçeler ile, valilik ile, bakanlık ile, yönetimler ile adeta  harp ediyor.

Olan millete oluyor.  

İlçe belediyelerinin birçoğunun Büyükşehir belediyesi ile arası fotoğraflarda göründü gibi değil. 

Neden derseniz, birçok belediye başkanının gelecek kaygısı, farklı bir planı var. 2019 hesapları uğruna ilçesinden sıyrılmak, hizmetleri arttırmak, daha fazla şey yapmak istiyor. Bunun için büyükşehrin kapısını aşındırıyor ama büyükşehirde yapı tam oturmadığı için de işler hep gecikiyor. Başkanlar da veryansın ediyor. 

Bu iş böyle olur mu, AK Parti çatısı altında belediyeler birbirleri arkasından 40 türlü film çeviriyor. Birçok başkan birbirinin arkasından konuşuyor, en çokta Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun arkasından konuşuluyor. 

AK Partili Belediye Başkanı kendi partisinden olan başka bir belediye başkanı için imar ile ilgili bir meselede ‘menfaatlenmiştir, bir çıkarı vardır’ diyor. 

Biz bu şehirde bir şeylerin düzelmesini nasıl bekleyelim.  Milletin güvenip başa seçtiği isimler birbirleri ile kavga edip hizmeti aksatırsa bu millet daha bu insanlara, bu partilere güvenir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dedi ya teşkilatlarda Metal Yorgunluğu var. 

Metal değil Trabzon’da ağır metal zehirlenmesi var. 

Acilen suni tenefüse ihtiyaç var. Hemde çok acil.