Trabzon’da son iki haftadır anket üstüne anket yapılıyor.

Son yapılan ankette milletvekilliği için yoklamalar yapıldı.
İsimler bir bir soruldu.
İlk 3’te, Erdoğan Bayraktar, Dr. Adnan Günnar ve  Ayşe Sula Köseoğlu’nun çıktığı bilgisine ulaştık.
Bu anket Trabzon’da hafta sonu dilden dile yayıldı. Gerçekleşebilirliği tartışılsa da isimler yerinde, sıralama abartılı değil. Aday gösterilmeleri halinde kimsenin yadırgamayacağı isimler.

Milletvekili Oktay Saral isminin sorulup sorulup sorulmadığı merak ediliyor, ama bizim bildiğimiz bu ankette sorulmadı.

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’in sadece doğu bölgesinden değil, merkez ve batıdan da büyük destek gördüğü anketlerde, Muhammet Balta  ismi de sorgulandı, belli ki Ankara’da rağbet gören bir isim Balta.

Bu anket furyasından bir tanesine bende rastladım.

Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sorgulanıyordu.
Sorular dikkat çekiciydi, sanki muhalefet partisinin yaptırdığı algısı çıkıyordu.
Yani iki taraf da yaptırıyor olabilir muhalefet ‘İşte anket sonucu OFG başarısız’ demek için yaptırıyor olabilir, Gümrükçüoğlu kendini tartmak için yaptırıyor olabilir.  Ankette isim soyismin zorunlu tutulması ilginç. Eğer bu konuda bir fişleme hadisesi yaşanırsa muhattap ve sorumlu Pollmark araştırma şirketidir. Bunu belirtelim.

 Ankette Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu için
 
Güven veriyor mu?

Halkla ilişkilari nasıl?

Bird aha seçim olsa oy verir misiniz?

Milletvekili adayı olmasını ister misiniz?

Hangi hizmetlerde daha başarılı?

Belli ki Gümrükçüoğlu için bir yerlerde düğmeye basıldı. Acaba Ankara çağırıyor olabilir mi? Bence bu olmamalı. Gümrükçüoğlu başladığı işi bitirmeli, verdiği sözleri yerine getirmekten Ankara’ya giderse ‘Beceremedi kaçtı’ derler. Gümrükçüoğlu başladığı işi bitirmeli.

Çok sürpriz bir isimler var Ankara’da çalışma yürüten, Trabzon basınındaki yakınlarından ‘Bizim ismimizide at bakalım ortaya ne diyecekler’ diyen.

Yarış kızıştıkça bu isimleri, bu anketleri fazlaca göreceğiz.

TEŞEKKÜRLER KARAYOLLARI

Trabzon’un gözbebeği eğitim kuruluşu olan Avrasya Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’ın haklı isyanını duyarak üniversitenin önündeki trafik sorununu gerekli inceleme ve araştırmaları yaparak, tam Üniversite’nin kapısının yanına inşaasına başladığı üst geçit ile çözerek öğrencileri ve oradaki esnafı büyük tehlikeden kurtaran Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum.

Çünkü oraya koyduğunuz trafik ışıkları gerçekten ama gerçekten çok saçma ve tehlikeliydi. Şimdi hem oradaki site sakinleri ve alışveriş merkezi müşterileri hemde Avrasya Üniversitesi öğrencileri rahat bir nefes aldı.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’ın haklı talebinin yerine gelmesinde büyük katkıları olan Trabzon Valisi Sayın Abdil Celil Öz’e de oradaki öğrenciler adına teşekkür ediyoruz.
 
Fakat burada Ömer Yıldız’ın sözlerini geri alıp Trabzon’dan özür dilemesi gerektiğini hatırlatlak isterim. Açıklamasında Trabzon’u tacizci, saldırgan, sapık ilan eden Ömer Yıldız’ın Trabzonlulara ve o yöredeki vatandaşlara özür borcu vardır.

En kısa sürede bu özrünü yerine getirmesini bekliyoruz. Getirmediği taktirde o sözlerini her platformda kendisine hatırlatacağız.

AK GENÇLİK’TE KIRAN KIRANA SEÇİM

AK Parti Trabzon İl Gençlik kolları seçimleri içinde şehirde kıran kırana bir kulis faaliyeti almış başını gidiyor.
Mevcut Başkan Mehmet Karaoğlu’nun 6 yılda çıtayı bayağı yükselttiği il başkanlığı makamına ismi geçen 5 kişi için genel merkez sorgulamalarını sürdürüyor. AK Parti Gençliğin yeni genel merkezi takip ettiğimiz kadarıyla eskiye nazaran daha tutucu, daha disiplinli. Belli kriterleri var. Adaylardan  Bülent Uzunoğlu, Halim Yılmaz, Kerem Altuncu, Muammer Tosun, Osman Çelik, ve Taner Zeki Tacettin çalışma ve temaslarını sürdürüyorlar. Hepsi genel merkez ile görüştü.  Şimdiye kadar bu 5 isimden geri adım atan olmadı. Sadece Uzunoğlu ile ilgili çekildiği yönünde söylemler yayılsa da Uzunoğlu’nun çalışmalarını sürdürdüğü adaylıktan çekilmediği bilgisine ulaştık.
Şubat ayının ilk haftasında aday açıklanacak bakalım Genel Merkez Trabzon için kimi işaret edecek.