Trabzon en önemli sorunu işsizlik, en önemli gündem maddesi de turizm. 

Katıldığım iki toplantıda bu iki gündem maddesi ile ilgili içimi kıpırdatan gelişmelere tanık oldum. Oh be bir şeyler oluyor dedim. Birileri bir şeylerin mücadelesini veriyor Trabzon adına dedim. 

Katıldığım ilk toplantının başkanlığını Mobilyacı İşadamları Derneği Başkanı Alper Bektaş yaptı. Üçyıldız Mobilya’nın da sahibi olan Alper Bektaş ilk bakışta donuk soğuk bir imaj verse de beynindeki fırtınalara tanık oldukça, Trabzon’un böylesine girişken, yaratıcı, uğraşkan işadamlarına sahip olmasından duyduğum memnuniyet kat kat arttı. 

Alper Bektaş ile bayağıdır görüşüyoruz. Mobilya Kent projesi bölge için çok ama çok önemli bir proje. 

Sadece bu sektörde faaliyet gösteren 80 işletmeyi bir arada toplayacak modern bir yapı. 1500’e yakın istihdamın sağlanacağı önemli bir proje. Bektaş bu konuda aylardır çalışıyor. 

Gitmediği kurum, çalmadığı kapı, fikir almadığı insan kalmadı. 

TOKİ’sinden valisine, belediye başkanından bakanına, milletvekilinden il müdürüne hepsi ile görüştü. 

Sonunda baktı bu iş devlet ile olmayacak Trabzon’un son dönemlerde yıldızı parlayan girişimci işadamı Emre Aksoy’a bir teklifte bulundu. 

Arsayı Aksoy temin etti, etrafında bloklar inşa edecek ve ortasında dev bir Mobilya Kent olacak. 


Dilerim sorunsuz bir şekilde bu proje hayata geçer. 

İmkansızı zorlayarak bu işi başaran Alper Bektaş’ın bir diğer projesi de Hazır Bahçe Mobilyaları. 

Malezya’da, Endonezya’da gidip sektörü yerinde inceledi. Üretim atölyelerini gezdi. 

Çin’e gitti, burada da çeşitli incelemelerini yaptı. Peki Trabzon’da bu hasır örme işi tutar mı dedi. 

Bilirsiniz herkesin köyünde örme fındık sepetleri vardır. Trabzon’un çeşitli ilçelerinde hasır ören kişileri buldu. Bahçe mobilyalarını onlara gösterdi. Trabzonlu hazır
örmeciler ‘Bunda ne var tabi ki yaparız’ dedi. 

Ve Basın toplantısında bu fikrini tüm kamuoyuna beyan etti. Birileri gibi ‘Aman saklayayım kimse duymasın’ demedi. 

20 bin kişiye istihdam sağlayacak bu proje için herkesin teyakkuza geçmesi için, en kısa sürede bu iş olsun diye yardım çağrısında bulundu. 

Kimseden bir kuruş para istemiyorum fakat bu işi yapan ülkelerle bürokratik ilişkilerde devletimiz, milletvekillerimiz bize destek olsun istiyor. 

Sade bir işadamı, kazancıda yerinde, keyfide. Ama Trabzon için, işsizlik için, bölgenin kalkınması için, üretim için elini taşın altına koydu. Kendi işini bıraktı bu projelerin peşine koştu. 

Şimdi Trabzon’un 6 milletvekiline, Süleyman Soylu’ya, Muhammet Balta’ya, Adnan Günnar’a, Ayşe Sula Köseoğlu’na, Koray Aydın’a, Haluk Pekşen’e, TTSO Başkanı Suat Hacisalihoğlu’na, Trabzon Valisi Abdil celil Öz’e, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na sesleniyorum. 
Alper Bektaş gibi değerler çok sık gelmezler, bu kişilerin elinden tutalım, projelerini önemseyelim. Bu iki önemli proje için gerekli kolaylığı sağlayalım. Ve diyelim ki Trabzon bunu başardı. 

MOBİAD Başkanı Alper Bektaş ve yönetimine bizler basın mensupları olarak da destek çıkalım. Trabzon için önemi büyük olan bu projelerin en kısa sürede hayata geçmesin için gelin birlik olalım. 

ABDİL CELİL ÖZ İŞİ SIKI TUTUYOR 
Katıldığım bir diğer toplantıda Trabzon Turizm Buluşmaları adı altında Trabzon Nowotel’de düzenlenen toplantı idi. Emirvaki olarak gelmesi gerekenler kaymakamlar, belediye başkanları oradaydı. Turizm STK’ları da oradaydı. Trabzon’un milletvekillerini de görünce tamam artık bu iş olacak dedim. 

Biraz daha turizm sektöründen katılımcının olması gerekirdi diye düşünürken bu toplantının ilki geldi aklımıza Trabzon Valisi Abdil Celil Öz sektör temsilcileri ise TİSAD önderliğinde düzenlenen toplantıda bir araya gelmişti. Elinde bir takım raporlar vardı. 

Bu konuları belediye başkanları ve kaymakamlara aktardı. 






Tek tek salondaki herkesin görüşünü büyük bir sabır ve özveri ile dinledi. Sorumlusu kim ise hemen oracıkta talimatını verdi. 

Önemli fikir ve öneriler ortaya çıktı. 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz turizm konusundaki bu hamleleri ile bizden tam not aldı. 

Dileriz toplantıda alınan kararlar da aynı ciddiyet ve hızda hayata geçer. Altın yumurtlayan tavuklardan yeni altın yumurtlayan tavuklar çıkar. 

Sayın Öz’e turizm adına gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum. En kapsamlı, en göz önünde en ilgilileriyle gerçekleyen bu toplantıların devamını diliyorum.