Trabzon’da seçim süreci tüm hızıyla devam ediyor. 

Kimisi AK Parti önde diyor, kimisi MHP koptu geliyor diyor kimisi CHP patlama yapacak diyor. 

Evet 3 partide de önemli isimler sahada, ve adeta nefes almadan çalışıyorlar. 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da oylarını arttırdığını inkar edemeyiz. 

MHP’ye Trabzon’da olağanüstü bir ilgi var. Bunun nedeni listedeki isimler mi, Türkiye genelindeki yansımalar mı şimdilik bunun net bir şekilde ifade edemiyiz. Ama
Trabzon’da ki yükseliş gözle görülür ve hissedilir bir şekilde devam ediyor. 

İktidar partisinin 1. Sıra adayı Süleyman Soylu beklenmedik bir çıkış yaptı. 

Soylu ile ilgili Trabzon ile çok ilgilenemez, seçim çalışmalarına çok katılamaz. 

Genelde çalışmaları Ankara’dan yürütür denildi fakat soylu herkesi şaşırtırcasına her gününü Trabzon’da geçiriyor. Evet olması gereken de bu ama öngörü böyle değildi. 

Öyle böyle değil, 24 saatin 20 saatini çalışarak geçiriyor. 

Nasıl yapıyor bu enerjiyi nereden buluyor bilemeyiz fakat Soylu kendinden beklenenin çok ama çok üzerinde bir performansı sergiliyor ve gerek partililerden gerek
Trabzon’dan büyük teveccüh görüyor.  

Muhammet Balta ile Adnan Günnar Batı bölgesinin sorumluluları. Bu bölgeden alınacak er zafer veya mağlubiyet onların hanesine yazılacak. Bu nedenle sürekli olarak bu bölgeye pres yapıyorlar, programlarında olmasa bile her gün batıda bir ilçeye uğramaya özen gösteriyorlar. 

Nihat Tosun’da 5. Sırada olmasına rağmen 1. Sıradaymış gibi azami gayretinden ödün vermiyor dağ tepe demeden çalışıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi ise özellikle Akçaabat ve merkezde inanılmaz bir performans gösteriyor. 

Diğer ilçelere de sürekli çıkarma yapıyor. 

CHP’liler Haluk Pekşen’e inandı ve onunla birlikte Trabzon’daki hareketliliğin arttığını partiye olan inancın ve güvenin zirve yaptığını düşünüyor. Güçlü bir isim olan Pekşen partiyi sürüklüyor. 
MHP’de Koray Aydın faktörü önemli. 

Seçim startı verilmeden partililerini uyaran üye konusunda azimli ve çalışkan olmalarını isteyen ev ziyaretleri konusunda telkinde bulunan Aytan bu konuda kendisi de gereğini yapıyor ve akşamları ev ev dolaşarak 3-5 kişi demeden partisine oy isteyip iktidarın yanlışlarını vatandaşa aktarıyor. 

Eski vekillerden bir o kaldı meclise gidecek. 

Trabzonlunun tanıdığı bildiği bir isim. Ve bu güne kadar ki dik duruşundan hiç ama hiç taviz vermedi. 

Özellikle Trabzonspor konusunda TBMM’de şike yasasına tek hayır diyen Milletvekili olan Aydın Trabzon’da gittiği her yerde yoğun ilgi görüyor. 

Hatırlayacağınız üzere şike yasasına tek evet diyen milletvekili AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu idi. AK Partili Aydın Bıyıklıoğlu çekimser kalırken “Kendi yaptığım yasanın değişmesine evet oyu vermem” diyen Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, oylamaya katılmamış Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ile CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu’da salona gelmemişti.

MHP’nin 3. Sıra adayı Hüseyin Örsü ismi de partiler üstü bir isim oldu. Trabzon’da ‘Keşke 2. Sırada olsaydı diyenlerin sayısı az değil. 
Trabzon’un batısında AK Parti’de Muhammet Balta-Adnan Günnar, CHP’de Ali Türen Öztürk ve Yavuz Aydın çekişmesi almış başını gidiyor. 
Aynı bölgeden aday olan AK Parti’nin adayı Salih Cora ise artık her partilinin sevdiği desteklediği bir isim oldu. En tanınan siyasetçiler sıralamasında Cora ilk 3’te diyebiliriz. 

Trabzon’un meclise gidecek tek kadın milletvekili adayı olan Ayşe Sula Köseoğlu’da fark yaratmaya devam ediyor. Trabzon’un her kesimden her partiden oyuna talip olan tek isim kadınların adayı Ayşe Sula Köseoğlu’nun, kendine özel yapılan çıkartmaları da büyük ilgi görüyor. Kiminin otomobilinde kiminin cep telefonunun arkasında bu çıkartmalara rastlamak mümkün. 
 
Kimin oyu kime gider kısmına gelirsek, en fazla AK Parti’nin oyu MHP’ye gider gibi görülüyor. Çünkü MHP’nin AK Parti’de emanet oyu çok. 
Cemaate mensup kişilerinde oylarını MHP’den yana kullanacakları birkaç ev sohbetinden bize sızan bilgi. 
CHP’nin en büyük avantajı genel merkezin seçim bildirgesinde yer alan emeklilere 2 maaş ikramiye. Bu vaat çok tuttu, ve CHP’ye gerek yerelde gerekse genelde önemli oranda katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. 
Bu seçimin sonucu ne olur derseniz, tahminin ağırlıkla 4-1-1. 
Bir ihtimal 3-2-1.  
Düşük bir ihtimal 5-1.
6-0 imkansız...