Trabzon küçük şehir ya hani, her şey herkesin kulağına bir şekilde geliyor. Özellikle kamu kurumları ile bazı bağımsız destek kuruluşları var ilimizde. Bunlarla ilgili sık sık kulağıma gelen bir şey. 

Destek derken yine devlete bağlı olan kalkınma ajanjsları, teşvik kuruluşları gibi. Kimi kobiyi, kimi devlet projelerini, kimi tarım projelerini, kimi özel sektörü destekliyor. 

Fakat burada bir ayrıştırma projelerin onaylanması noktasında bir rica, lütuf bir tanıdık veya torpil işleri döndüğü yönünde duyumlar alıyoruz. Her isteyene (Şartları uyan) verilmediği için araya giren siyasetçi, bürokratlar veya Ankara’dan dayılar bu kurumlarda verilen binlerce liralık teşvik, hibe ve benzeri kredilerin kolay çıkmasına vesile oluyor diye şikayetler alıyoruz. 

Bir telefon ile projeler iptal edilip bir telefon ile milyonlarca liralık projelere onay verilebiliyor diyenler bile var. 

Bunlara AB projelerinden bazıları da dahil imiş. 

Miş’i, mış’ı çok olduğu için kesin bir şey söylemek mümkün değil ama. 

Bizlerde bir kaçını duyduk, şahit olduk, kıyısından köşesinden torpil kokusu aldık. 

Demem o ki, bu işler basit işler değil, bugün bir vekil, bir bakan, bir belediye başkanı, bir vali istedi diye siz eğer olan projeyi iptal, olmayacak projeyi okeylerseniz, yarın o siyasiler gittiğinde hesabını sizler verirsiniz. Nasıl bugün birilerinin bankaları elinden alınıyor, şirketlerine el koyuluyor, memurluktan atılıyor veya sürgüne gönderiliyor, yarın aynısını sizin başınıza gelebilir.  

Hak öyle bir şeydir ki, her şeyi bağışlayan yüce yaradanın tek affetmediği husustur. 

Bu nedenle para dağıtıcı makamlarda olanlar üstlerinizi, siyasi iradeyi değil Hakkı rehber edinin onu gözetin. 

TRABZON’DA DURUM KRİTİK PEKİ YA VEKİLLERİMİZ 

Gelelim şehrin sorunlarına gelelim de, ne diyelim ki ezberledik artık değişen bir şey mi var. 

7 senedir Erdoğdu yolunda, kanuni bulvarında, Akyazı’da, Tabakhane’de, Çömlekçi’de, Çamburnu’nda, Reşadiye de takılıp kaldık. 

Raylı sistem projesi çizilecek güzergah kamulaştırması yapılacakta, teleferiğe uygun güzergah bulunacakta, Değirmendereye yeni kavşak yapılacakta.... 

Eh Trabzon böyle işte, belediye başkanlarımız bir sonraki seçimin hesabını yapacak, milletvekillerimiz etrafındaki insanları işe yerleştirmek, tayinleri ile uğraşmak, ortak oldukları şirketlerini yemeklerine katılıp sorunlarını çözmeye gayret etmenin yanında Trabzon’un sorunlarına pek de vakit bulamıyorlar olsa gerek. 

Ne yapsınlar koca TBMM’yi yönetiyorlar, kolay mı, meclise gidip kaldır denilene el kaldırıp, indir denilene el indirmek. 

Zor zor Allah yardımcıları olsun. 

Maaşları az geldiği için Trabzon ziyaretlerini de seyreltmişler son dönemde. Öyle diyor teşkilatları ben demiyorum. Buna muhalefet de dahil. 

Olsun olsun önemli değil, onlar yeter ki çalışsın, Ankara’da gecelerini gündüzlerine katsınlar Trabzon için; belki 2023’e raylı sistem yetişir, belki teleferik için bakanlığı 2019’a ikna ederler... 

Siz özellikle son seçimden sonra bugüne kadar bir tane Trabzonlu Milletvekilinin ‘Yaptığımız girişimler sonucu şehrimize şunu kazandırdık’ dediğini duydunuz mu? Bakan Soylu ve Bakan Albayrak’ı özellikle bu bölümde kastetmediğimi özellikle belirteyim. Çünkü onların direk müdahaleleri ile çözülen birçok konuyu bizzat biliyorum. 

Trabzon 14 yılda 14 milyar yatırım almış. 

Kimin döneminde almış, siz bunun neresindesiniz hiç sorguladınız mı? 

Tüm ödenekler bir bir azalıyor, Karayolları artık müteahhitlere ödeme yapmıyor, TOKİ kamulaştırmaları askıya almış durumda. 

Çok ağır ilerliyor. 

Kanuni bulvarı durmuş davaları bekliyor. 

Müteahhitler bir bir batarken küçük esnafı da beraberinde sürüklüyor kimin umurunda acaba. 

Seçimler döneminde ayağına gittiğiniz halk sizi bekliyor. 

Bakınız Tonya’da Sayraç mahallesinde iki engelli vatandaş seçimde kendilerine yol sözü verilmiş tutulmamış. Nerede sizin sözünüz. Cevap bile verilmedi, tamam bile denilmedi o iki engelli vatandaşa. 

Zaman hızlı geçiyor sayın yöneticiler ve yarın size oy verdik ne yaptınız dendiğinde yine gelip İstanbul’a 3. Havalimanını yaptık, Marmaray’ı yaptık derseniz derler ki git o zaman İstanbul’dan aday ol. 

O nedenle biraz daha gayret, biraz daha halkın sorunlarına eğilin, bakınız hastanelerde büyük sorunlar var, kamu kurumlarında büyük sorunlar var, belediyelerde büyük sorunlar var, teşkilatlarınızda birçok insanın üzerinizde ahı var, hakkı var. 

O nedenle düğünler, cenazeler, açılışlar ve parti toplantıları haricinde de seçim bölgeniz Trabzon’a sık sık bekleriz. 
Seçimde oy istediğiniz birçok ilçede vatandaş yeniden sizleri bekliyor diyecekleri varmış. Sadece parti toplantıları değil tekrar söyleyeyim şöyle dağına, bayırına, çayırına... 

Haftanın Sözü
Haklı bir siyasi davaya en büyük zararı, muhalefetin acımasızca saldırması değil, yandaşların aptalca savunması verir,