Bana göre Trabzonspor en iyi maçlarından birini Kayserispor’a karşı oynadı… Bu durumda ‘Artık gol gelmeli’ dediğimiz sırada Bakasetas’ın füzesi Trabzonspor 0-1 öne geçirdi. Tek kelimeyle harika bir goldü…

Trabzonspor’un ilk yarıda o kadar çok net gol pozisyonu yakaladı ki, inanın bir ara biz saymaktan yorulduk… Bakasetas’ın golü dışında, Cornelius’un bir şutu direkte patladı, aynı Cornelius iki tane de net gol pozisyonundan yararlanamadı. Nwakaeme’nin de şutu direkten döndü. Kayserispor’a gelince, koca 45 dakika da bir kez geldiler ve Emrah’ın kafa golü ile de eşitliği sağladılar.1-1 Bu gol, rakibini takip etmeyen İsmail Köybaşı’nın hatasından kaynaklandığını da söyleyelim. Buradan şöyle bir ders çıkartılabilir. Yakaladığınızı ata-cak-sı-nız. İşi asla şansa bı-rak-ma-ya-cak-sı-nız...

Abdullah Avcı, kırmızı kart cezalıları Vitor Hugo ve Hüseyin Türkmen’in yokluğundan Ahmet Can Kaplan’a şans verdi. Fena da oynamadı Ahmet… O bölgenin tecrübelisi Edgar’da Ahmet’i sürekli takip etti, hata yapmayalım diye... Cornelius’dan devam edelim. Direkten dönen topu öncesi hemen sağında Cervinho boştu ve direkt kaleci ile karşı karşıya kalacaktı ama o bunu yapmadı ve şutunu attı o top üst direkten döndü. Bazen golü ben atayım derken, çok şeyler kaçırabilirsiniz. Abdullah hocanın bu tip ayrıntıları oyuncularına çok iyi anlatması gerekiyor. Yanılıyor muyum?

Abdullah Avcı hoca, Djaniny’i Kayserispor maçında kesti yerine Cervinho’yu oynattı. Peki, hangisi daha iyidir diye soracak olursanız ki, bence birbirlerini aratmazlar derim. O yüzden Avcı hocaya bu konuda bir şey demek ayıp olur. Berat’ın yerine oynayan Siopis çok top kaptı. Ben beğeniyorum Siopisi... Fakat gereksiz sarı kartına da kızgınım.

Nwakaeme ve Hamşik’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Tek kelimeyle müthiş oynadılar. Bir ara yaptıkları harika işleri izlerken, gözlerimizin pasının silindiğini söylemek lazım. Futbol bu ya siz oynarsınız, siz goller kaçırırsınız, diğer taraf hiçbir şey yapmaz da gol atar ya işte öyle bir ilk yarı oldu Kayseri’de.

Trabzonspor bu güzel futbolunu galibiyet golü ile süslemesini herkes gibi bizde bekledik ve öyle de oldu. Cornelius girdiği pozisyonun elle kesilmesi üzerine VAR’dan uyarı geldi ve orta hakemde penaltı noktasını göstermek zorunda kaldı. Sahanın süperi Bakasetas’da penaltıyı gole çevirdi ve bordo-mavililer Kayseri’de 1-2 öne geçti.

Gol öncesi Abdullah Avcı yorulan Cervinho’nun yerine Yusuf Sarı’yı, sarı kartlı Siopis’in yerine de Abdulkadir Ömür’ü almıştı. Hatırlatalım, Konya ile Alanya maçlarında 10 kişi kalmıştı Trabzonspor, yine aynı duruma düşmeyelim önlemiydi bu ve kesinlikle de çok doğru bir karardı.

Corneilus’un yerine oyuna giren Djaniny’in kaçırdığı gole de hayıflanmamak mümkün değildi. Dediğim gibi, ata-cak-sı-nız, fantezi yap-ma-ya-cak-sı-nız..

Neyse, sonuç olarak Trabzonspor, Konyaspor ve Alanyaspor beraberliklerinden sonra, Kayserispor’u 2-1 mağlup ederek normale dönmüş oldu ve bu anlamlı galibiyet ile de maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Kutlamak lazım… Unutmadan, Trabzonspor bunu söke söke yaptı…