Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün en önem verdiği illerden bir tanesini şereflendiriyor.
Sık sık geldiği Trabzon’a bu kez 6’ncısı gerçekleştirilecek olan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olağan genel kurulu için gelecek.
Genel kurul saat 15.00’de deniyor ama Giresun programı uzarsa biraz gecikebilir.

Gelenektir gazetecilikte şehrimize gelen Başbakan ve Cumhurbaşkanlarına, genel başkanlara hoş geldin derken bir yandan yapılan hizmetlere teşekkür etmek bir yandan da talepleri sıralamak.

Evet Trabzon AK Parti iktidarı döneminde, 15 yılda önemli mesafeler kat etti. Devletin daha önce yapamadığı veya yapmadığı birçok yatırıma AK Parti döneminde imza atıldı.

Devletin teşvikleri ve uyguladığı politikalar neticesinde, özel sektör özellikle turizmde büyük ivme kazandı.

Yıllardır birçok seçimin vaadi olan Akyazı Spor Kompleksi nihayet bitti zaten açılışını da Sayın Erdoğan yaptı.

AK Parti iktidarı ile 15 yılda 19 milyarı bulan yatırımlar, hizmetler Trabzon’un ekonomisini hızlandırdı, istihdamı arttırdı, köylerden şehre göçün yüzde 70’leri bulduğu bir ortamda öyle büyük bir işsizlik bunalımı yaşanmadı.

Her dönem önemli bakanlıklarla onurlandırılan Trabzon son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bakanlığı ile tüm Türkiye’nin gönlünü fetih eden hizmetlerle gündeme geldi.

Milletvekillerimiz önemli görevlerle görevlendirildi. Trabzon’a yatırımların gelmesi için gayret gösterip ülke ve parti adına önemli hizmetlerde bulundular.

Yerel yönetimler imkanların en iyi şekilde kullanma yoluna giderek, gerek merkezde gerek ilçelerde büyük mesafeler kat edildi.

AK Parti iktidarı döneminde yine Karadeniz Sahil Yolu Trabzon bağlantıları, Tanjant yolunun eksik kalan kısmı, Erdoğdu Yolu, birçok ilçeye yeni fakülteler, üniversite binaları, hastaneler….

Şehrin gelişmişlik seviyesi arttı, 15 sene önce mahallelerde birkaç kişinin arabası var iken şimdi herkesin kapısında 2-3 araba var.

Eksiye giden ne oldu derseniz Trabzon’da şu anda daralan piyasa, inşaat sektöründeki kriz, kurumların ödemelerini geciktirmesi şehri sıkıştırıyor.

Sayın Cumhurbaşkanım, Trabzon’da yapacağınız konuşma da tahmin ediyorum ki yerelde çok bir şeyden bahsetmeyeceksiniz.

Tahmin edecek olursak, Cumhurbaşkanı Trabzon’da neyi müjdeler acaba diye düşünürsek.

2'nci Üniversite, Yatırım adası, Trabzon Erzincan Demiryolu, Şehir Hastanesi, Gülcemal Projesi. Verebileceği müjdeler tahminim bunlarla sınırlı olacaktır.
Çünkü Samsun konuşmasında bile sadece şehir hastanesi ve ikinci üniversiteyi müjdeledi.

Peki Trabzon’un neye ihtiyacı var derseniz, Sayın Cumhurbaşkanı neleri müjdelemeli derseniz.

Acilen

Trabzon Erzincan ve Trabzon Sarp Demiryolu başlangıç tarihi ile birlikte…
Trabzon’a yeni bir havaalanı…
Şehir içi raylı sistemin ulaştırma bakanlığı tarafından yapılacağı…
Güney Çevre Yolu mutlaka özellikle Çarşıbaşı-Arsin arası…
Kanuni Bulvarının tamamlanması…
TOKİ’nin yarım kalan projelerine hızla devam edeceği
Teleferik projesi.

Sayın Cumhurbaşkanım Trabzon için acilen bu projelerin başlaması gerekmektedir.
Sizden bu müjdeleri bekliyor, bugüne kadar yapılan tüm yatırımlar ve Trabzon’a gösterdiğiniz özel ilgi nedeniyle tekrar teşekkür ediyoruz.