Tire’nin celladı olarak adlandırılan yolda meydana gelen son trafik kazasında bir can daha yitiren Tireliler, Tire Selçuk yolunu trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı. Tire’de, Büyük Birlik Partisi konvoyunda geçen hafta meydana gelen kazada 39 yaşındaki Tuncay Güryıldız yaşamını yitirdi. Kazanın gerçekleştiği noktada yol kapatma eylemi yapıldı.

BBP Tire Belediye Başkan Adayı Erkan Etçi ve Belediye Meclis Üyesi adaylarının yer aldığı konvoy, Tire Selçuk karayolunun 10. kilometresinde kazanın gerçekleştiği noktada araçlarını durdurarak yolu trafiğe kapattı. Pankart açan BBP’liler, yolun dar ve yetersiz olduğuna işaret ederek, yolun genişletilmesi adına yetkilileri göreve çağırdı. Partililer adına basın açıklamasını okuyan BBP birinci sıradan meclis üyesi adayı Emre Güngör, şöyle konuştu: “Bugün burada yapmış olduğumuz yol kapatma eyleminin amacı; yıllardan beri düzenli olarak Tire-Selçuk yolu olan şu an bulunduğumuz yolda trafik kazalarının sürekli meydana gelmesidir. Ne yazık ki kazalar devam etmekte ancak ne devlet yetkilileri ne de yerel yöneticiler kazaların son bulması için bir adım atmamaktadır.”

Tire Selçuk yolunda geçen hafta yaşanan kazayı örnek gösteren Güngör, şunları söyledi: “Bizleri buraya toplayan kazaya gelecek olursak, çok sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz Tire Organize Sanayisi’nde çalışanların tanıdığı Makine Mühendisi Eski Güçbirliği Tekstil ve şu an Altera firmasının müdürlüğünü yapan Tuncay Güryıldız’ın iki gün önce geçirmiş olduğu kazadır. Hayatını kaybeden Tuncay bey geride gözüyaşlı bir eş ve 8 yaşında bir erkek evlat bırakmıştır. Biz buradan bu yolun yıllardır genişletilip kenar bariyerlerinin yapılmamasının nedeninin ne olduğunu bu tüm yetkililere soruyoruz.Bu giden canların hesabını kim verecek.Çok mu zor bu yolu yapmak. Onbinlerce kilometre yol yapmakla övünen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan cevap bekliyoruz.”

“BİR GÜN BİZİM DE BAŞIMIZA GELECEK”

Basın açıklaması alkışlarla kesilen Güngör, sözlerini şöyle tamamladı: “Başka ailelere bu ateş düşmeden bu konunun çözümü için mutlaka adım atılmalıdır. Burada toplanan kalabalık bu soruna dikkatleri çekmek için yolu çok kısa bir süreliğine trafiğe kapattı. Aracıyla beklemek zorunda kalan vatandaşlarımızdan özür diliyor anlayışlarına sığınıyoruz. Herkesten anlayış bekliyoruz. Çünkü bir gün bu yolda bizimde içimize ateşi düşürecek en yakınlarımızdan birini kaybedebileceğimiz bir kazanın olmaması içten bile değil.”

Basın açıklaması 20 dakika sürdükten sonra sona erdi.