Trabzonspor’un Başakşehir maçında net penaltısı verilmedi diyerek başlamak istedim. Şöyle ki, Martin Skrtel, cezasahası içerisinde Nwakaeme ile birlikte topla yükseldiği sırada hem formasını çekiyor hem de eliyle topa yükselmesini engelliyor, bu net bir penaltıdır. Seyircisiz oynadığı için maç seyirci baskısı ortamı yaratılamadığı için sanırım hakem Fırat Aydınus’da olayı görmezlikten geldi, VAR zaten uyku halindeydi. O pozisyonda yöneticilerin çılgına döndüğünü ve çığlıklarının sessiz Akyazı’yı inlettiğini de hatırlatmalıyız. Haklıydılar.

Neyse, Trabzonspor maça müthiş istekli ve arzulu başladı. Ben uzun süredir bordo-mavili takımı bu kadar iyi görmemiştim. Maç seyircisizdi ama futbolcuların karşılaşmaya mükemmel motive olduklarını gördüm. İanın yakaladıkları gol pozisyonlarını neredeyse sayamaz hale geldik. Sosa, Nwakaeme ve Sörloth’un kaçırdıkları akıl almazdı. Hüseyin hocanın taktiğine gelince, Başakşehir’i 3’üncü bölgede baskı altında tutmak ve atılan şutların devamında da pozisyona girmekti. Peki başarılı oldular mı eve ama ilk yarıda golü bulamadılar. Fakat, Trabzonspor hiç pes etmedi. Sürekli arayış içerisinde oldular. 

Fırat Aydınus’un Trabzonsporlu futbolculara yapılan net sarı kartlık hareketleri dahi es geçmesi çok şaşırtıcıydı. Buna karşın Trabzonspor ben bu sene şampiyon olacağım inancında olduğu için mücadeleyi bırakmadı. Ortalıklarda görülmeyen Başakşehir bir anda pozisyon buldu ve Trabzon defansı da uyudu. Demba ba’yı boş bırakırsanız golü yersiniz tezi doğrulandı. Sonra da Başakşehir 1-0 öne geçti. Dediğimiz gibi Trabzonspor motivasyonunu hiç bozmadı 63’de Sosa kullandığı korner atışını Sktretel’e dokundurunca gol oldu ve eşitlik sağlandı 1-1. Asıl konuya gelelim. Abdülkadir Ömür’ün yeniden sakatlanması hepimizi üzdü. Umarım ciddi bir durumu yoktur.

Sörloht’a bir parantez açalım. Son haftalarda formsuz ve sanki güç olarak düştü. Dünyaca ünlü kulüplerin takibinde olduğunu biliyoruz sanırım bu işler kendisini yormuş gibi.. Sonuç olarak Trabzonspor ve Başakşehir puanları paylaştılar. Yani, ne şiş yandı, ke kabap.. Her iki takımın puanları yine eşitlendi ve 53 oldular. Ancak lider Trabzonspor olarak kalmaya devam etti. Bu çok önemlidir, psikolojik olarak da bu böyledir. Hep diyorum yine diyorum, bu maç seyircili olsa idi Trabzonspor kesinlikle bu müsabakadan üç puan çıkartırdı diyorum. Çünkü Başakşehir seyircili maçlarda rahat olamıyor…