Trabzonspor gecen hafta Süper Lig’de Abdullah Avcı ile çıktığı ilk karşılaşma olan B.B. Erzurumspor karşısında aldığı 3 puanla, 5 maç sonra galibiyete uzanmıştı. Trabzonspor, ligin 10’uncu haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü karşısına da bu moral ve özgüven ile cıktı. Bordo-mavililer, MKE Ankaragücü maçını da kazanarak bu sezon ilk kez üst üste iki maçtan da 3 puanla galibiyet serisi yakalamayı çıkış yapmayı hedefledi.

Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı, MKE Ankaragücü maçına 1-0 kazanılan B.B. Erzurumspor müsabakasının 11’i ile çıkarak kazanan kadroyu bozmadı. Belliki Abdullah Avcı’nın kafasındaki 11 bu. Avcı’nın gecen haftaki karşılaşmada sahaya sürdüğü kadroyla MKE Ankaragücü maçı arasındaki tek farkı ise Ekuban ile Abdulkadir Ömür’ün yerindeki değişiklik oldu. Bordo Mavililer bu kez maça 10 numara pozisyonunda Abdulkadir Ömür ile başladı.

İlk yarıda ki oyunu anlatan deyiş sanırsam ‘’Arı vız vız bal yok’’ olurdu. Trabzonspor MKE Ankaragücü’nün presi karşısında sürekli yana ve geriye oynak zorunda kaldı. Bir ara Uğurcan Stoperlerden daha çok topla oynadı. Trabzonspor özelikle sağ kanattan yapılan ataklarda iyi kapanan rakibin ceza sahası cıvarında etkili olamadı.Burada MKA Ankaragücü’nün yaptığı duvar savunmasının karşında Afobe, Ekuban  ve Nwakaeme istediği pozisyonlara giremediler. Tam İki takımda bu oyunla sabaha kadar gol atamaz, ilk yarı böyle biter derken; 45. dakikada Abdülkadir Ömür ceza sahası önünde Pinto'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve Trabzonspor bir serbest atış kazandı. Bu Trabzonspor’un ilk yarıdaki ikinci kullandığı serbest atışı idi. İlkini Abdülkadir Ömür baraja nişanlamıştı. Bu kez Bordo Mavililerde topun başına Baker geçti ve kullandığı serbest vuruşta topu 90 takarak müthiş bir gol kaydetti ve takımını 1-0 öne geçirdi. Trabzon bu golle kısır gecen ilk yarıda skor üstünlüğü ile soyunma odasına gitti.

Trabzonspor ikinci yarıda da neredeyse ilk yarıya benzer bir oyun ortaya koydu. Bordo Mavililer sahada iki set halinde gibiydi. Birici set 4’lü savunma ve hemen önlerinde Abdulkadir Parmak ve Baker’dan oluşan ön liberolar. İkinci sette ilerdeki 4’lü vardı. Böyle olunca bir birinden kopuk setler arasında pas bağlantılarında sıkıntı yaşandı. Abdülkadir Parmak ve Baker defansif görevlerinden dolayı hücuma destek veremediler. Trabzospor bu iki setin arasında kalabalık bulunana MKE Ankaragücü baskısını geçip pas bağlantılarını yapamadı ve ortasaha üstünlüğünü rakibe kaptırdı.Bir ara her kazandığımız topu kötü kullanarak rakibe verdik. Sahada defansif anlamda disiplinli bir Trabzonspor var ama hücumda da bir o kadar etkisizdi. Skoru arttırmak adına risk alan Trabzonspor, yerine skoru korumaya yönelik oynayan bir takın vardı sahada. 5 oyuncu değişikliği hakkından 3’nü kullanan Avcı’nın anlaşılan kafasında kulübedeki oyuncularda yok. Bir parantezde Pareira’ya. Kapatan yine bildiğimiz gibi. Gördüğü kartlar artık can sıkıyor, bu hareketler bir kaptana yakışmıyor. Neyse ki Avcı ile sahada oyun yok ama puan tablosunda 6 puan var. Bir avantaj da liğ fikstürü.Bu aralar nispeten dişimize göre rakiplerle oynuyoruz. Ama gelecek adına halen umutlu değiliz. Gecenin akılda kalan tek anı Baker’in Eryaman Stadyumdaki kalenin örümcek ağlarını temizleyen firikik atışı oldu.