Trabzonspor basın mensuplarıyla daha sıkı ilişkiler kurmaya karar vermiş olacak ki daha Trabzon’dayken Başkan Ağaoğlu gündeme dair açıklamalar yaptı. Konuşacağı anlatacağı birçok durumun olduğunun farkındaydık, keşke TV’lerden izlemek yerine oturup sohbetlerde dinlesek.

Ne taraftarın ne basının harcama limitinden haberi var.

Sırf bu konu için bile toplanılabilir.

2 gün içinde transfer edilen Baker ve Afobe de kadroya dahil edilmesi Newton’un nasıl bir zor süreçten geçtiğini açıkça gösterdi.

DENİZLİ’DE YOĞUN SEVGİ

Bir buçuk saatlik yorucu bir yolculuğun ardından Bordo Mavililer Denizli’ye indi. Burada Denizli Karadenizliler Derneği tarafından müthiş bir karşılama gerçekleştirildi. Şampiyon gibi karşılayıp bağırlarına bastılar..

Daha sonra oteline geçiş yapan kafile dinlenemeye geçip kapılarını kapattı. Dışarıdan kimsenin giriş yapamadığı otelde Newton son maç toplantısını yaptı. Başkan ise otelde kalmayı tercih etti.

TAKIM 3-5-2’Yİ BİLMİYOR

Hiçbir sorun yaşamayan Trabzonspor sakin kafayla sahaya geldi. Elde olan kadro iç açıcı olmasa da sahaya Newton çok az denediği takımın da bilmediği 3-5-2 taktiğiyle çıktı. Sahadaki taktik öylesine kopuktu ki kontrol Trabzonspor’da olmasına rağmen sahadaki oyuncu grubu birbirlerinden kopuk ve organize olamadı. Pas hatalarını bolca gördük, Lewis kimin ne yapacağını bilmiyordu. Pozisyonlarda dikkat edin bireysellik ön plandaydı... 

ORTAYA HAMLEDE GEÇ KALINDI

Bek oyuncuların yetersizliği orta alanda özellikle de Lewis’in oyundan düşmesini kenar yönetimi görmedi. Guilherme tercihinde çok geç kalındığını düşünüyorum. 

YENİ TRANSFERLERDE İLK İZLENİM OLUMLU 

Yeni transferleri beğendimi söylemeliyim, zamanla form yakalayacaklardır. Lewis hızlı ve dikine oynuyor. Afobe ise topla oldukça iyi savunmanın üzerinde kötü etkiler bırakıp hırpalıyor.

PLAZA NEREDE?

Plaza konusu ise oldukça enteresan bu topçu 2 haftadır ısınmaya bile gönderilmiyor? 

Neden? Yeni transfer 1 gün idman yapıp maça çıkarken Plaza neden bu takımda şans bulamıyor ? Kulağımıza gelen bilgi oyuncunun hoca tarafından sisteme uygun olmadığı yönünde? Cevap bekleyen bir soru....

Yeniden bir Messias vakası mı? 

Umarım muhtemel olan basın toplantısında bu sorunun cevabını buluruz. 

ÖMÜR KENAR ADAMIDIR, EDGAR DEĞİŞMEZ

Özet geçmek gelirse takımın bu sistemle başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Abdülkadir Ömür gibi hareketli oyuncunun yeri her zaman kenar olmalıdır. Edgar takımın değişmez stoperidir. Hem işini yaptı hem de 1.93’lük Campi’nin arkasını topladı...

Şöyle  ki bu maçta Pereira olsaydı 1 asistini konuşuyor olacaktık. 3-5-2 sistemi kenarları kullanmaya yönelik bir sistemdir, sadece bir pozisyon gördük o da maçın sonundaydı.

EDEP YAHU?

Bir çift sözüm de Denizlispor şeref tribününde bulunan (yönetici oldukları söyleniyor) kişilere... Aman Allah’ım düşünün bir grup yönetici abartmadan söylüyorum hem hiç susmuyor, hem de her pozisyona yahu her pozisyon taça bile bağırıp çağırıyorlar. 2. Alanya olayının yaşanması içten bile değildi...

Bakın beyler, Trabzonspor ağır taştır altında ezilirsiniz. Tribünde şov yapıp dışarıda ‘biz kardeşiz’ tantanasına girersen alacağın cevap ‘kardeş değiliz’ olur. Umarım TFF adına görev yapan temsilciler o kişi ve kişileri kaydetmiştir. 

DÜŞÜN ŞU TAKIMIN YAKASINDAN

Gel gelelim zurnanın zırt dediği yere... hakem Volkan Bayarslan ve Var’daki mandrake görünümlü Yaşar Kemal Uğurlu... Evet bu Var hakemi geçtiğimi sezon oynanan Denizli maçında da Trabzonspor’un penaltısını çalmıştı. Yine deveye girdi. Daha dakika 10 Baker’ın ara pasına hareketlenen Afobe itiliyor... Sonuç; Ne hakem ne VAR ne de yayıncı kuruluş pozisyonu ciddiye bile almıyor. Nwakaeme pozisyonunda protokole aykırı olmasına rağmen ısrarla VAR’a çağırıp iptal ettirdi. 

Afobe’yi es geçti, Serkan’ı kale bile almadı. Biri ve birileri o bildik hareketlerine devam ediyor. Yaşar Kemal Uğurlu’yu kimler yetiştirmiştir? Trabzon’daki dostlarına sorulabilir.

TOPARLANMASI ZAMAN ALACAK

Beşiktaş maçında da belirtmiştim gerçek Trabzonspor kadrosu bu değil olamaz da! Ligin 4-5 haftası gibi net görüntüyü görebiliriz. Şu an görünen hazır olmayan bir takım ve oyuncu kalitesizliği...  Evet görüntü ortada geçen senden beri iki stoper, Plaza oynatılmayacaksa kanat forvet, 2 stoper ve bir 6 numara.... 

AS TAKIM ORTAYA ÇIKIYOR 

Bu hafta Marlon, Pereira, Flavio ve Yusuf Sarı dönüyor. As takıma 3 isim daha eklenecek, daha öncesinde 2 transfer eklenmişti. Beklediğimiz 2 transfer daha geldiğinde takım tamamen değişime uğramış olacak. Yavaş yavaş gerçek kadroyu görmüş olacağız...