Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, memleketi Trabzon’da ilk olarak Zigana Tüneli’nde Işık Görme Törenine katılırken, ardından Kanuni Bulvarı Şantiyesi ve Değirmendere’de incelemelerde bulundu.
Bakan Karaismaoğlu, Ortahisar Belediyesi ve TTSO ziyaretlerinin ardından genel bir değerlendirmede bulundu.

Karaismailoğlu, özetle şu şekilde konuştu:
1987 yılında ilk Zigana Tüneli yapıldığında ne kadar büyük etkisi olduğunu, o zaman bu işi hatırlayanların ne kadar sevince boğulduğunu bilirsiniz.
Bugün geldiğimiz noktada kotu ve rakımı 600 metre daha küçülterek, 1200 metrelerde, bağlantı yollarıyla 14,5 km’lik tünel, Türkiye’nin gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerinden bir tanesi.
Zigana Tüneli Karadeniz Bölgesinin bir Avrasya Tüneli diyebiliriz.
Son 19 yıldır ülkemizin dört bir yanında çalışmalar var.
Ovit Tünelinden, Salmankaş Tüneli…
Dünyanın en büyük oranlarını yakalayan Türkiye’nin ulaştırma alt yapısında ki etkinliği önemli.
2002 yılı iöncesinde Türkiye genelinde 50 km tünel olduğunu düşünürseniz, 14,5 km Zigana Tüneli 2 Tüp koyarsanız 29 km…
Bunlar vatandaşımızın yaşam kalitesinin artması için çok büyük etkileri olacaktır.
Trabzon ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.
Kanuni Bulvarı olsun, Güney Çevre Yolu.. Devam eden 20 projemiz var. Amacımız bunların toparlanması, hayata geçirilmesi..”

Karaismailoğlu, Arsin Yatırım Adası ile ilgili TTSO’da bir sunum yapıldığına işaret ederek, “Arsin Yatırım Adası ile ilgili sunum yaptılar. İnşallah istişarelerimiz devam edecek. Trabzon için Türkiye için çalışmaya devam edilecek. İnşallah hedefimiz, dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisi arasına girmek. O da ticaretle, sanayi ile olacak” dedi.

Trabzon’da yapılması planlanan yeni Trabzon Havalimanı ile ilgili gelen soruya, “Çalışmalar devam ediyor” demekle yetinen Bakan Karaismailoğlu, “Şu an havalimanı çalışıyor. Yeni yatırım ve kapasitesinin artması için çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar devam ediyor. Gelişmeler var” derken, Kanuni Bulvarı ve Güney Çevre Yolu ile ilgili ise, “Amacımız kanuni bulvarını en kısa zamanda belli aşamaya getirip vatandaşın hizmetine sunmak. Güney Çevre Yolu ile ilgili Proje çalışmalarımız devam ediyor” dedi.