61SAAT HABER SERVİSİ

 Trabzon’da Meydan Parkı 2. Etap Çalışmaları kapsamında yapılan  ve İskenderpaşa Camiinin hemen yan tarafından yer alan binanın alt kısmında ‘Çay ocağı’ olarak düşünülen dükkan, aylık bin 500 TL kira bedelle TRABEL A.Ş.’ye kiralandı. 

Ancak kiralama öncesinde esprili tartışmalar da yaşandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisini yöneten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, aylık kira bedelini düşürmek için çok uğraştı. Aynı zamanda TRABEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı da olan Kınalı, bin 500 TL kira bedelini çok bulduğunu ifade ederken, “Orası “çok da çay olacağı olacak denilecek” yer değildi. Cengiz Çolak orayı kafaya takmıştı. Burası güzel mekan. İçini donattı. Çok güzel oldu. Cami avlusuna ayrı bir renk kattı. Ama kirasını ben yüksek buldum doğrusu. Niye burasının çay ocağı olmasında tereddütler vardı. Komisyonda ki arkadaşların dikkatinden kaçtı. Bu alan tamamen TRABEL’e devredildi. Bana göre yüksek oldu kirası… Aslında orası depo olarak kullanılacaktı. TRABEL A.Ş.’ye devrediliyor, sosyal tesisler kapsamında işletilecek” dedi. 

SU TAHLİYESİ YOK, AYDINLATMANIN ÜZERİNE AKIYOR

Bunun üzerine  Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem, “TRABEL sağ cebinden al sol cebine koy doğru ama maaşları da konuşmak gerek. Komisyonun kararına katılıyorum. Daha önce de söylemiştim çatıda ki yağmur suları avluya akıyor. Tahliyesi yok. Avluda ki aydınlatmanın üzerine akıyor. O lambanın üzerine su girdiği zaman bu hattan bütün prizlere doğru gidecek. Daha önce söyledim ama 1 aydır bir şey yapılmadı. Orada ızgaralar var yağmur sularının  içine gitmiyor. Bu gibi teknik konuların çözülmesi gerekiyor. Yarın sıkıntı yaşayacağız” dedi. 

TESLİM ALMADAN EKSİLKİLRE DİLE GETİRİLECEK

Kınalı, “Maalesef bazı yerlerde su birikiyor. Bu tür sıkıntıları çok yaşıyoruz. İnşaat yapıyoruz, inşaat bitiyor. Bakıyorsun elektrik su yan yana gelmiş. Şaşırıyorsun. Eğitim denilen bir şey var. Hele hele bu yerlerde akar çok önemli. İnşaata başladığınızda içimde hep o korku vardır. Mekanik tesisatta pis suda temiz suda sıkıntı olacak mı? Tamirat geçirildi. Ama bakıyorsun elektrik su yan yana. Akarlar çok önemli. Trabzon gibi nemli yerde su sızıntısı olabilir. Dediklerinizin farkındayız. Onla ilgili müteahhit arkadaş eksikleri belirledik teslim almadan o eksiklikler gidereceğiz inşallah. Burayı Trabzon halkı adına göz bebeğimiz yer çok dikkat ediyoruz. 

“BUYUR DAYI NE İSTİYORSUN?”

Diyoruz bizim çalışanlara. Değerli kardeşim gelen insanlara beyefendi, hanımefendi dışında hitap etme diyoruz..  Yok, hala, yok dayı, yok hacı.. Sonra geliyor “buyur dayı ne istiyorsun” diyor Akşam ne konuştuk. Sonra “sen miydin başkanım” diyor. 

Bu tür işletmelere girmemizin nedeni kiracılardan illah etmemizdir. Biz de bu anlamda olimpiyat parkını işletiyoruz, Sera Gölü, Meydan Parkını işletiyoruz. Olimpiyat Parkı, Sera Gölünde çok iyi noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Buralara çok özeniyoruz çok ilgileniyoruz. Özel sektör mantığı ile işletmeye çalışıyoruz. Zorlanıyoruz, ama özel sektörde zorlanıyor” dedi. 

Tartışmaların ardından Plan ve Bütçe Komisyonu bin 500 TL kira bedelinde diretti. Ancak Kınalı, bu sırada daha düşük kira için komisyonu ikna etmeye çalıştı. Ancak Komisyon kararında diretince salonda gülümsemeler oluştu. 

Madde bin 500 TL kira bedelle oylanarak, oy birliği ile kabul edildi. 

ATATÜRK KÖŞKÜNÜN OLDUĞU BÖLGEDE Kİ ÇAY BAHÇESİLDE DEVREDİLDİ… 

Bu madde haricinde Atatürk Köşkünün olduğu bölümde ki mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan çay bahçesi de TRABEL A.Ş.’ye aylık bin TL kira bedelle devredildi.