Bu maç Trabzonspor için çok önemliydi. Ligde tüm takımların tepe taklak yuvarlandığı şu günlerde Trabzonspor’un bu Akhisar maçı üst sıralar için çok ama çok önemliydi.

Maçtan hemen bir gün önce Ünal Karaman’ın annesinin vefat haberi ile sarsılan Bordo Mavililer Akhisar maçına hocasız çıktı. Tabi bu 11’i Hüseyin Çimşir çıkardı diyemeyiz ama oyun okuma işi tamamen Hüseyin hocaya ait diyebiliriz.

Burak mı Rodallega mı kim oynayacak spekülasyonları ikisi oynatılınca son buldu. Çünkü Karaman hangisini dışarıda bıraksa büyük tartışma konusu olacaktı.  

Kimsenin etkisinde kalınmayarak doğru yapıldı. 

Akhisar’ın maçının stresi daha 1. Dakikadan belli oldu. Trabzonspor orta sahasını kalabalık karşılayan Akhisar hızlı oyuncuları ile oldukça baskılı oynadı. Manu’yu kaçırıp gol pozisyonları aradılar. 

Trabzonspor kısa süreli olarak bu ataklara teslim olsa da kenar yönetiminin müdahaleleri ile Vahid Amiri içeri kayarak Bordo Mavililerin topa sahip olması noktasında önemli faktör oldu. 

Hüseyin hoca göbekten saldırmak yerine kanatlardan içeri hamleler yaptırdı. Bu taktik anlayışı ibreleri Trabzonspor’a döndürdü.

Akhisar’ı böyle durduran Bordo Mavililer Sosa’nın enfes frikiği ile kilidi açtı. 
Maçın tüm aksiyonları Sosa ile gerçekleşti diyebiliriz…

Galatasaray maçında gösterdiği performansın üzerine koymaya devam eden Arjantinli iyiden iyiye takımda sazı eline her aldığında, oyunu kolayca yönetme becerisine sahip bir ayak. Hem ileri oyun hem de defansif aksiyonlar da kontrolü tamamen elinde tuttu.  Penaltı pozisyonunun da hazırlayıcısı oldu. 

İkinci yarı da oyunu daha çok rölantiye alan Bordo Mavililer bir süre oyundan düşse de Olcay-Amiri hamlesi bir nebze daha oyunu canlandırdı. 

Mücadelenin en güzel hareketi de bu dakikalardan sonra oldu. Sağ bek Pereira’nın ortasına sol bek Novak vurdu ve gol geldi. Uzun yıllar yaşanmadı bu olay. Novak ve Pereira ikilisi bu sezon skora katkı veriyor. Yıllar boyu beklerin iyi savunma yapamadığını veya ileriye çıkamadıklarını yazdık, tartıştık.  Bu üretim merkezinin bu denli çalışması Bordo Mavilileri şampiyonluk ortağı yapar. 

 Bir parentez de Hosseini’ye açmak gerekiyor. Toure ile iyi ikili oldular. Birbirlerinin açıklarını kapatmayı kendilerine görev bilmişler. İranlı formayı öylesine benimsemiş ki Akhisar’ın iki forvetini adeta çileden çıkardı. Önce Manu çıktı sonra Selezniov’a nefes aldırmadı.  Formanın hakkını veriyor. 

Şimdi ara zamanı Nwkaeme ve Ekuban’ın takımdan kopmaması adına ileriki haftalarda takıma dahil edilmeleri gerekiyor…

**