8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun. Dünya Kadınlar Gününün temeli işçi hakları hareketiyle atılıyor. 8 Mart 1857 tarihinde, ABD'nin New York kentinde, 40.000 dokuma işçisi kadın daha iyi haklara ve çalışma koşullarına sahip olmak için düşük ücreti, insanlık dışı çalışma koşullarını ve uzun çalışma saatlerini protesto ederek bir tekstil fabrikasında greve başladılar. Polisin işçilere saldırması ve onları fabrikaya kilitlemesinden sonra ortaya çıkan yangında işçilerin fabrika önüne kurulan barikattan kaçamaması sebebiyle 129 kadın işçi can verdi. 

26-27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Toplantısı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nin önderlerinden Clara Zetkin 8 Mart 1857 tarihinde yangında ölen kadın işçilerin anısına 8 Mart tarihinin Uluslararası Kadınlar Günü olması fikrini oylamaya sundu ve bu fikir oy birliğiyle kabul edildi.

Kadın haklarını koruma mücadelesinde 1975 yılı büyük bir önem taşıyor. Bu yıl Uluslararası kadınlar yılı olarak kutlandı. Yapılan etkinliklerle beraber Birleşmiş Milletler ‘de 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başladı. 1977 yılında Birleşmiş Milletler genel kurulunda 8 Mart kadın hakları uluslararası barış günü olarak kabul edilmiş bu kabule gerekçe olarak iki neden gösterilmiş: Bunlar dünya barışının sağlanması ve korunması, sosyal gelişim ve temel insan haklarının kullanılması adına kadınların eşitlik ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlama isteğiydi. Bu düşünce beraberinde kadınlara eşit haklar verilmesinin dünya barışını güçlendireceği düşünüldü ve kabul edildi.

Anlaşılacağı üzere dünya üzerindeki hiçbir kadın gerek aile hayatında gerekse toplumsal hayatta ayrımcılığa, şiddete, hak gaspına maruz kalmamalıdır.