Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gündeme ilişkin soruları cevapladı...

Diyarbakır'daki elektrik gerilimi ile, ''Kamu görevini yapanlar, bu görevlerini yapmasınlar mı'' diye belirten Bakan Yıldız, elektriğe gizli ya da kapalı zammın ise söz konusu olmadığını söyledi.

Antalya'da yaşanan elektik kesintileri ile ilgili, bölgede ciddi fırtına yaşandığını ve bu fırtınalardan ötürü yoğun arızların oluştuğunu söyleyen Yıldız, bölgede tüm izinlerin iptal edildiğini ve yoğun bir çalışmanın yürütüldüğünü aktardı.

2013- 2014'deki yatırımlar ile 7 bin megavat daha fazla elektrik üretildiğini aktaran Yıldız, Türkiye'nin arz sıkıntısı olmadığını belirterek, ''Tüketimler 40 bin megavatlara çıktı. Ama bizim yüzde 10'luk bir arz marjımız daha var'' diye konuştu.

1.2 milyon kilometrelik bir dağıtım hattı olduğunu ve bunun tamamen atmosfere açık olduğunu söyleyen Yıldız, bundan dolayı olumsuz hava koşullarından etkilenmenin mümkün olduğunu söyledi.

Rusya ile ilgili önümüzdeki hafta bir görüşme daha yapılacağını ifade eden Yıldız, ''Ham petrol fiyatlarının düşmesinden sebeple biz de indirim hakkını almak istiyoruz'' dedi. Yıldız bu zaman kadar Rusya ile ilgili 2 defa görüşüldüğünü ve istenilen sonucun alınmadığını belirten Yıldız, ''Önümüzdeki görüşmelerde istenilen sonucu almaya çalışacağız'' dedi.

Bakan Yıldız petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerin iç piyasa ileriki zamanlarda yansımaya devam edeceğini de söyledi.