Türkiye’nin bilinen bankalarından biri olan Ziraat Bankası, bünyesinde birçok satılık araç bulundurmaktadır. Ziraat Bankası satılık araçlar, araç kredisi çekerek satın alınan araba ve taşıtların kredisinin ödenmemesi halinde banka tarafından el konulmaktadır. Kredi ödenmediği durumunda el konulan araçlar da Ziraat Bankası bünyesinde satışa sunulmaktadır. Üstelik araçların piyasa fiyatlarına nazaran çok daha uygun meblağlar üzerinden satışları gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte birçok kişi Ziraat Bankası’nda bulunan araçlardan satın almayı hedeflemektedir.

Ziraat Bankası’nda bulunan satılık araçlar ve otomobiller sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Uygun fiyatlar üzerinden satın alabileceğiniz araçlar için belirli prosedürleri uygulamanız ve belgeleri temin etmeniz yeterlidir. Böylece istediğiniz otomobili satın alabilirsiniz.

Ziraat Bankası’ndaki Satılık Araçlar Nasıl Satın Alınır?

Gelişen teknoloji ile artık araç satın alma işlemleri online bir şekilde de sağlanmaktadır. Bu bağlamda Ziraat Bankası satılık araçları konusundan ihaleye katılma adımlarını inceleyebilirsiniz. Satılık olan otomobiller fotoğrafları ve özellikleriyle birlikte sisteme eklenmektedir. Belirtilen fiyat ise muhammen bedel olarak açıklanmaktadır. Teklif üzerinden araç satın alma süreci gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda istediğiniz otomobili satın almak için teklif oluşturmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise başka biri satın almadıysa sizden istenilen belgeleri kısa sürede temin etmeniz yeterli olacaktır. Böylece dilediğiniz aracı çok uygun bir fiyata satın alabilirsiniz.

Ziraat Bankası Araç Satın Alma İçin Gerekli Olan Belgeler

Her araç veya otomobil satın alımında alıcıdan belli başlı belge ve koşullar talep edilmektedir. Genel olarak Ziraat Bankası satılık araçları için de benzer belge talepleri bulunmaktadır. Bu belgeleri doğru ve eksiksiz şekilde tamamladığınızda talep ettiğiniz aracı satın almanız mümkündür. Ziraat Bankası’nın araç ihalesine girmeniz için yanınızda nüfus cüzdanınızın olması yeterli olacaktır. Bununla birlikte tüzel kişilerin Ticaret Sicil Tasdiknamesi, şirket yetkilisine ait belge ile noterden alınan imza sirküleri ile başvuru yapılmaktadır. Bu bağlamda ihaleye başvurunuzu yaptıktan sonra mobil cihazınıza kullanıcı adı ve şifre iletilmektedir. Araçların olduğu sisteme bu bilgiler ile giriş yaparak teklif verebilirsiniz.

Ziraat Bankası’ndan Araç Satın Almanın Avantajları

Ziraat Bankası satılık araçlar kapsamında sunulan olanaklar oldukça avantajlı bir durumu göstermektedir. Herhangi bir KDV ödemesi gerçekleştirmeden istediğiniz aracı rahatlıkla satın alabilirsiniz. Bunun için sadece sizden istenilen belgeleri temin ederek ihaleye girmeniz de yeterli olacaktır. Bu kolaylıklar bakımından Ziraat Bankası’ndan araç satın almanın çeşitli olanakları da vardır. Piyasada bulunan otomobilleri çok daha uygun bir fiyat üzerinden Ziraat Bankası bünyesinden satın alabilirsiniz. Aynı zamanda herhangi bir KDV ödeme konusunda talep olmaması da önemli avantajlardan birini oluşturmaktadır. Tüm bu avantajları bakımından Ziraat Bankası satılık araçlar için ihaleye girme fazlasıyla talep edilen durumlardan biridir.

Ziraat Bankası Satılık Araç Fiyatları

Ziraat Bankası bünyesinde yer alan araç fiyatlarının nasıl bir skalada yer aldığı merak edilmektedir. Herhangi bir KDV veya ekstra ücret istenmediğinden dolayı fiyatlarda doğal olarak daha makul şekilde karşımıza çıkmaktadır. Belirtilen sistem üzerinden muhammen bedel olarak açıklanan araç fiyatları verilen tekliflere göre de değişiklik gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra ilk araç fiyatı Ziraat Bankası’nın belirlediği koşullar bağlamında açıklanmaktadır. Son dönemlerin enflasyon oranına bağlı olarak KDV eklenmeden araç fiyatları herkese sunulmaktadır. İhaleye giren herkes araçların fiyatlarını görerek teklif oluşturabilmektedir. Verilen teklif onaylandıktan sonra satın alımı kolayca gerçekleşmektedir. Genel olarak fiyatlar piyasaya oranla çok daha makul bir şekilde sunulmaktadır. Bu sayede KDV’siz şekilde Ziraat Bankası kapsamında araç sahibi olabilirsiniz.

Kaynak : https://kredicim.net/ziraat-bankasindan-satilik-ikinci-el-araclar/